Télen a meleg, réteges öltözködés mellet egy jól megválasztott cipő annak a kulcsa, hogy ne küzdjenek állandóan megfázással a gyerekek (és ezáltal az egész család). A covid óta ezek az időszakok még nehezebbek, hiszen sokszor egyáltalán nem engedik be a gyerekeket az óvodába/iskolába, amíg teljesen meg nem gyógyulnak. Most összegyűjtöttünk három megbízható, téli gyerekcipő típust az egyik legnépszerűbb magyar gyerekcipő üzlet, a gödöllői Levendula Gyerekcipő ajánlásával.

Ha tanácstalan vagy a téli cipőválasztást illetően akkor tehát most érdemes lesz tovább olvasni: ugyanis a 12 év tapasztalattal rendelkező Levendula Gyerekcipő segítségével összeállítottunk egy listát a legmegbízhatóbb téli gyerekcipőkről.

A legkisebbeknek: puhatalpú téli cipők

Első cipőnek, csecsemőknek, járni tanuló babáknak a lehető legtökéletesebb választás egy puhatalpú cipőcske télre. Számos tanulmány kimutatta, hogy az első lépéseket leginkább mezítláb érdemes megtenni, ám ez sajnos a legtöbbször nem kivitelezhető. Erre nyújtanak kiváló megoldást a puhatalpú cipők.

A teljesen vízálló: Gore Tex téli cipők

Sajnos (vagy nem sajnos) a gyerekek nincsenek mindig szem előtt, így nem tudjuk mindig ellenőrizni őket, hogy jól vannak-e felöltözve. Ez különösen nagy probléma a téli időszakban, amikor sokszor átázott ruhában – és ami a legrosszabb – átázott cipőben/csizmában játszanak az udvaron és akár órák telnek el addig, amíg újra száraz öltözet és lábbeli kerül rájuk. Erre nyújtanak megoldást a Gore Tex téli cipők, bélelt csizmák és az akár sportolásra, túrázásra is alkalmas bakancsok, amelyek teljesen vízállóak. A Gore Tex anyagok egyben szélállóak is, így a hideg, téli szél nem tud átfújni rajtuk. Valamint, izzadtság elvezető technológiájuknak köszönhetően még nagyobb esély van rá, hogy száraz marad a csemeté(i)nk lába.

Az egészséges: szupinált téli cipők

A szupinált téli gyerekcsizmákat, bakancsokat mindenkinek szívesen ajánlja a Levendula Gyerekcipő. Azoknak, akiknek valamilyen korrigálandó problémájuk van (pl. bokasüllyedés, lúdtalp) épp úgy jól jön egy ilyen darab, mint azoknak, akiknek teljesen egészséges a lábfeje. (Mindemelett azért azt ajánlják, hogy keress fel egy ortopéd szakembert, mielőtt először ilyen lábbelit vásárolsz a gyerkőcödnek!) Egy pár supinált cipő (legyen az téli csizma, benti cipő vagy nyári szandál) jól tartja a bokát és hatással van mind a megfelelő, ideális tartás, mind pedig az egészséges, erős lábfej kifejlődésében. Nem mellesleg egészségpénztári számlára is el lehet őket számolni, így még egy kicsit spórolhattok is a nagy, őszi és téli költekezések közepette.

Támogatott tartalom. Ha ön is szeretne ilyent, Magyarország egyik leggyorsabban fejlődő hírportálján, amelyet a forgalmas napokon 100 ezren olvasnak, akkor kattintson ide!