Előbb kell a bántalmazott anyukának bíróság elé állnia a tettes jó hírnevének megsértése miatt, mint az elkövetőnek a súlyos testi sértésért. 

Tavaly az egész országot megrázta a bántalmazott nő este, aki volt barátját K.I.-t egy bujáki panzióba kísérte el egy osztálytalálkozóra. A pár jól érezte magát, ám estefelé Bernadett felment a szobájukba. K. ezt nehezményezte, ezért utánament, és féltékenységi rohamában ott ütötte a nőt, ahol érte. Az ügyről a LikeNews.hu is beszámolt korábban.

A nőt a haláltól csak az mentette meg, hogy végül meghallották az osztálytársak a segélykiáltásait és végett vetettek a bántalmazásnak. A családanya az eset után nem sokkal később a rendőrségre ment feljelentést tenni. A nyomozás azóta is folyamatban van, vádemelés még nem történt az ügyben.

„Igaz a hír, valóban előbb kell az áldozatnak bíróság elé állnia a tettes jó hírnevének megsértése miatt, mint az elkövetőnek a súlyos testi sértésért. Augusztus 26-án kell számot adnom arról, hogy miért tettem ki a fényképeket és hozzá a történetemet a közösségi oldalamra. Bevallom, ma sem tennék másképpen, hiszen meggyőződésem, a nyilvánosság ereje védett meg a következő veréstől. Természetesen állok elébe a pernek, én minden kérdésre őszintén tudok válaszolni. Ha csak egy nő életét megmentette a posztom, megérte – mondta Bernadett a Blikknek.

A megvert édesanyát sokan biztosították támogatásukról és jelezték neki, hogy a becsületsértési per tárgyalására elmennek, hogy jelenlétükkel tiltakozzanak az eljárás ellen.

A Blikk kereste K. I. ügyvédjét, aki elmondta, hogy még az is kérdéses, hogy pontosan mi történt a panzióban, hiszen védence tagadja, hogy a fényképeken látható mértékben bántalmazta volt kedvesét.

„Ebben az ügyben még az sem tisztázott, hogy megtörtént-e a sértett által állított bántalmazás vagy nem, hiszen a rendőrségi iratok egész mást mutatnak, mint amit a sértett állít. De a személyiségi jogi per ettől teljesen független, egyszerűen arról van szó, ha védencem el is követte a bűncselekményt, még a személyiségi jogai nem sérülhetnek” – magyarázta az ügyvéd.

Kiemelt kép: Orosz Bernadett, Forrás: LikeNews.hu