Facebook-oldalán jelentette be nemrégiben Szijjártó Péter, hogy 6000 ampullányi orosz vakcina érkezett meg Magyarországra.

Videót tett közzé

A külgazdasági és külügyi miniszter egy videót osztott meg a közösségi oldalán, a felvételen pedig az a kamion látható, amely 6000 ampullányi orosz vakcinával a csomagterében éppen ezekben a percekben lépte át a szlovák-magyar határt.

6000 ampulla

“6000 ampullányi orosz vakcina érkezett Magyarországra.

A korábbi megállapodásunk alapján folytatódik Oroszország és Magyarország között a koronavírus elleni vakcinával kapcsolatos együttműködés. Az elmúlt percekben 6000 ampullányi orosz vakcina érkezett Magyarországra.

A szállítókamion Tornyosnémetinél lépte át a szlovák-magyar határt,ahonnan rendőri kísérettel a Nemzeti Népegészségügyi Központba viszik a szállítmányt, ahol a magyar szakembereknek újabb lehetősége nyílik arra, hogy döntést hozzanak az oltóanyag felhasználásának módjáról” – írja a bejegyzésében.

Putyin is beoltatja magát

Vlagyimir Putyin is hamarosan megkaphatja a koronavírus elleni oltást, amivel szert tehet a járvány elleni védelemre. “Azt mondta be fogja oltatni magát, csupán arra vár, hogy ezzel kapcsolatban minden formaiság megoldódjon.”

A Pfizer már itt van

Mint ahogyan azt itt a LikeNews oldalán is megírtuk az első oltóanyag szállítmány szombat hajnalban érkezett meg Brüsszelből, amit a Pfizer-BioNTech biztosított.

Szlávik doktor az első vakcinával

MTI/Koszticsák Szilárd

4875 embernek lesz elegendő

Szombat hajnalban megérkezett Magyarországra az Európában elsőként engedélyeztetett koronavírus elleni oltóanyag első szállítmánya 9750 adag oltóanyagot tartalmaz, amely 4875 egészségügyi dolgozó oltását teszi lehetővé, tekintettel arra, hogy egy embernek – 21 napos eltéréssel – két oltást kell beadni – írja a BudapestKörnyéke.

Így néz ki közelről a Pfizer koronavírus-elleni oltása

MTI/Koszticsák Szilárd

Mínusz 80 fokon kell tárolni

A mínusz 80 Celsius-fokon tárolt oltóanyag sértetlenségét katonák ellenőrizték mielőtt bevitték az intézménybe, majd azonnal egy szintén mínusz 80 fokos hűtőbe rakták.

Több kórházba viszik

A Pfizer-BioNTech vakcinából elsőként a Dél-Pesti Centrumkórházba, majd az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe, a Semmelweis Egyetem Klinikájára, a nyíregyházi Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházba és a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórházába szállítanak.

Az egészségügyi dolgozók kapják meg elsőként

Hozzátették: az első vakcinaszállítmányt a következő hetekben újabbak követik majd, és azokkal egy ütemben folytatódik több héten át az egészségügyi dolgozók beoltása.

Még sok oltást várnak

2021 első felében várhatóan újabb vakcinák kaphatják meg a gyógyszerészeti hatóságok engedélyét, és akkor Magyarországra további vakcinák is érkezhetnek, amelyekkel megkezdődhet a lakosság tömeges oltása – közölte a sajtóközpont.

Nem várnak, azonnal oltani kezdenek

Vasárnap mind az öt oltóponton – a Dél-Pesti Centrumkórházban, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben, a Semmelweis Egyetem Klinikáján, a nyíregyházi Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházban és a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórházában – elkezdték oltani az egészségügyi dolgozókat.

Ekkor jön a következő adag

A tervek szerint a következő adag vakcina december 31-én érkezik hazánkba, és 35 ezer honfitárs oltására kerülhet sor – erről tájékoztatott a kormány nemrég a közösségi oldalán.

Kiemelt kép: Részlet a videóból