Egy tablet legyen bár munka- vagy szórakoztatóeszköz, még sokoldalúbban használhatod, ha beszerzel hozzá egy-két hasznos kiegészítőt. Persze választékból nincs hiány, de melyek közülük a leghasznosabbak? Most kiderül! Cikkünk persze szubjektív, lehet, hogy te teljesen más termékeket helyezel előtérbe, de azért érdemes átfutni az írásunkat, hátha kapsz tőlünk néhány jó ötletet. 

Forgatható védőtok

Egy táblagépet talán nem ér annyi külső hatás, mint egy okostelefont, hisz nem lapul folyton a zsebünkben, de azért mégiscsak egy drága, sérülékeny készülékről van szó, amire érdemes vigyázni.

Ezért már a kezdetektől fogva azt javasoljuk, hogy tartsd védőtokban! A Tok-Shop.hu tablettok kategóriájában hatalamas kínálat vár univerzális és modellspecifikus termékekből egyaránt. Mi azonban mégis a forgatható változatokat javasoljuk. Hogy miért?

Azért, mert ezekkel akár kézben tartva, akár asztalra helyezve is kényelmesen használhatod a készüléket. A mappatokok egyik legelőnyösebb tulajdonsága, hogy a fedlapot kihajtva a tablet kitámasztható vele, így nem szükséges mindig tartogatnod, lerakhatod az asztalra vagy a kanapéra is úgy, hogy közben jól rálátsz a kijelzőre.

Ám a normál flip tokoknál csak oldalra fektetve tudod kitámasztani a táblagépet. De mi a helyzet akkor, ha neked az álló nézet lenne az ideálisabb? Itt jön a képbe a forgatható tokok legnagyszerűbb előnye, ugyanis csak egy mozdulat, és bár a tabletet továbbra is megtartja a hajlított fedlap, mégis álló helyzetben lesz. 

Ez nagyon hasznos lehet akkor, ha például e-könyveket vagy jegyzeteket, szöveges dokumentumokat olvasol, ugyanis a lapokon jellemzően álló nézetben szerepel a szöveg. Ha pedig később filmezni szeretnél, bármikor visszaállíthatod a gépet fekvő pozícióba.

Érintőceruza

Ha szeretsz kézzel írni, netán rajzolni, színezni, skiccelni, akkor egy tablet erre is kiváló lehet. Nem véletlen, hogy sok grafikus is részben táblagépen dolgozik. Csakhogy bizonyára már te is szembesültél vele, hogy az ujjaddal elég nehézkes precíz vonalakat húzni. Sebaj, erre jó az érintőceruza!

Ezekből is léteznek univerzális eszközök, viszont ha lehet, akkor érdemesebb a tableted gyártójának saját termékét használni (pl. Samsung készülékekhez S Pent, iPadokhoz Apple Pencilt), mert csak ezzel tudod kiaknázni a gép és a ceruza együttmőködésének összes lehetőségét.

Billentyűzet

Egy táblagép a legtöbb esetben helyettesíthet egy laptopot, de ha sokat kell gépelned, akkor hamar belátod majd, hogy a virtuális billentyűzet általában inkább átok, mint áldás, főleg akkor, ha tízujjas vakírást alkalmazol. Persze ezért még nem kell külön laptopot is vásárolnod, elég, ha beruházol egy tablethez való billentyűzetbe.

Ma már magyar kiosztással rendelkező termékek is kaphatóak, és legtöbbször egy tokba vannak beépítve, aminek az egyik fele meg is támasztja a táblagépet. Így már majdnem olyan, mintha egy teljes értékű laptopod lenne, főleg, ha a választott billentyűzeten trackpad is található.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.