Feljelentést tett az ügyészség Szájer József ellen kábítószerrel való visszaélés és a járványügyi szabályok megszegése miatt.

A mentelmi jog felfüggesztése

A EP-képviselő elleni intézkedések azután folytatódnak, ha az Európai Parlament felfüggeszti a mentelmi jogát – áll a brüsszeli ügyészség közleményében, amit az EuroNews-nak küldtek el – írja a Hírklikk.

Szexpartin vett részt

Mint ahogyan azt a LikeNews is megírta a brüsszeli rendőrség egy szexpartira csapott le péntek éjszaka Brüsszelben. A Brussels Times szerint drogokat is találtak a helyszínen. Az orgia részleteiről itt írtunk: Dagad a botrány Szájer József körül: a brüsszeli ügyészség közleménye szerint véres kézzel, kábítószerrel a táskájában menekült az ereszcsatornán a politikus

Főleg férfiak voltak ott

Az orgián 25-en vettek részt, főleg férfiak, köztük több diplomata és egy európai parlamenti képviselő is. A szexparti résztvevőit a kijárási korlátozások megszegése miatt bírságolták meg.

Szájer elismerte, hogy ott volt

Elismerte Szájer József, hogy ő az a magyar EP képviselő, aki érintett lehet a brüsszeli orgiában. Az azóta már lemondott politikus azt állítja, nem fogyasztott kábítószert és házibuliként emlegeti a szexparit.

Reagált Szájer József

Közleményben reagált Szájer József azokra a sajtóinformációkra, amelyek arról számoltak be, hogy egy – azóta már lemondott – magyar európai parlamenti képviselő is részt vett azon a brüsszeli szexpartin, amit a rendőrség oszlatott fel. Sajtóhírek szerint a politikus állítólag az ereszen keresztül próbált menekülni.

Házibuliként emlegeti a partit

A fideszes politikus a közleményében házibuliként beszélt a belga sajtóban megírt eseményről. Szájer József azt is állítja, hogy nem fogyasztott kábítószert, ugyanakkor nem volt nála az igazolványa.

Nem volt nála igazolvány

„A belga sajtóban kedden megjelent egy újsághír egy pénteki brüsszeli házibuliról, amelyen jelen voltam. A rendőrségi igazoltatás után jeleztem, hogy képviselő vagyok, mert igazolvány nem volt nálam, a rendőrség az eljárást lefolytatta, szóbeli figyelmeztetésben részesítettek, majd hazavittek” – írja közleményében Szájer József.

Állítása szerint nem fogyasztott kábítószert

A lemondott képviselő  majd így folytatja: „Kábítószert nem fogyasztottam, a rendőrségnek helyben felajánlottam, hogy készüljön hivatalos teszt, de ezt nem tették. A rendőrség szerint extasy tablettát találtak. Az nem az enyém, arról hogy ki és miképp helyezte el nincs tudomásom. A rendőrségnek erről nyilatkozatot tettem”

Felelőtlennek tartja magát

„Sajnálom, hogy megsértettem a gyülekezésre vonatkozó szabályokat, ez felelőtlenség volt részemről, az ezért járó szankciókat vállalom” – zárja a közleményt.

Eltűnt a közlemény

Az Index azt írja, a közlemény időközben eltűnt Szájer József oldaláról, már nem elérhető – írja a BPK.

Kiemelt kép: Kiemelt kép: Szájer József – Forrás: MTI