Mi az a csalizó bottartó, és miért jelent előnyt az, ha egy-egy horgászat ideje alatt kéznél is van? Mi alapján érdemes csalizó bottartót keresni, és mi kellhet ahhoz, hogy a használat jó eséllyel problémamentes legyen?

A cikkben azoknak a horgászoknak igyekszünk tippeket adni, akik szeretnék minél kényelmesebben, egyszerűbben és hatékonyabban kivitelezni a csalizás folyamatát. Következzen tehát a csalizó bottartó bemutatása!

Mik is egyáltalán azok a csalizó bottartók?

Egy viszonylag kisebb méretű eszközről van szó, ami könnyedén elfér akár egy kisebb horgász táskában is. A szerkezetének egyik része egy masszív fém leszúró, amit a talajba célszerű stabilan, erőteljesen leszúrni.

A Fishinda webáruház csalizó bottartó darabjainál is jól megfigyelhető, hogy az eszköz másik része egy műanyag szerkezet, ami specifikusan olyan kialakítást kapott, hogy abba kényelmesen bele tudjuk helyezni magát a botot.

Innen pedig már sejthető is talán, hogy milyen célt szolgálhat egy praktikus csalizó bottartó. Egy-egy újabb dobás előtt, vagyis a csalizás vagy az etetőkosár töltésének erejéig ebbe a szerkezetbe bele tudjuk állítani a botot. Mindjárt megnézzük azt is, hogy miért lehet előnyös mindez.

Miért előnyös dolog csalizó bottartót használni horgászat közben?

Az egyik legfontosabb hasznosság, hogy az értékes botunkat hatékonyan meg tudjuk védeni mindennemű sérüléstől és szennyeződéstől. Mégpedig olyan formában, hogy közben kényelmesen elvégezhetjük a horog felcsalizását, illetve az etetőkosár betöltését.

Vagyis nem kell csalizásnál a botot lerakni a földre, ahol koszossá válhat, és nemkívánatos módon akár még meg is sérülhet. Ehelyett másodpercek alatt csak leszúrjuk az eszközt a talajba.

Lehetőleg úgy, hogy minden egyes csalizás előtt kényelmesen elérhető távolságban legyen. Ha jól csináljuk a dolgot, akkor még nem is kell indokolatlanul nagyot hajolni egy-egy újra csalizás erejéig. Óriási előnyt jelenthet mindez hosszabb távon.

Mi mindenre javasolt figyelni a csalizó bottartó kiválasztásakor?

Mivel viszonylag egyszerűbb szerkezetről van szó, ennek köszönhetően a kiválasztása kapcsán sem feltétlenül beszélhetünk túl sok összezavaró variációs lehetőségről. A legfontosabb talán az, hogy a leszúró rész legyen kellőképpen strapabíró.

Hiszen ez a jellemzően fém szerkezet lesz az, ami a terhelés nagyobb hányadát kapja. Bírnia kell emiatt a dolgot akár nehezebb, keményebb talajon is, ahol bizony komolyabb fizikai erőkifejtést igényel maga a leszúrás.

A műanyag rész, amiben ugyebár a horgászbot rögzítése történik, az már sokkal inkább egyéni preferencia kérdése. Többek között a színeket, illetve a formát illetően. Annyi biztos, hogy bármilyen változatra esik is a választás, a csalizó bottartó rendelkezésre állása igencsak hasznos szolgálatot tehet a horgászatok ideje alatt.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.