Nagy Ervin igyekszik partner lenni abban, hogy lánya, Lola, ne legyen teljesen elvágva a digitális tértől. Nem korlátozza őt, nem akar szigorú édesapa lenne, de a „digitális pórázt” megtartja.

Határozott elvek

Aktívan kivette a részét Nagy Ervin abból, a szülőknek szánt kézikönyvből, amelyben hasznos tippeket, tanácsokat adnak a szülőknek, miként kezeljék gyermekük digitális jelenlétét. Nagy Ervin határozott elvek mentén alakította ki lánya, Lola, digitális lábnyomát.

Nem korlátoz, csak figyel

„Úgy vagyok ezzel, ahogy annak idején édesanyám volt. Az ablakunk a játszótérre nézett, néha ki-ki pillantott, megnézte jól vagyok-e, kikkel játszom, éhes vagy szomjas vagyok-e és persze betartatta, hogy lámpaoltás előtt hazaérjek. Figyelt és vigyázott rám. Ha lehet párhuzamot vonni, pontosan így vagyok én is a lányom digitális életével. Nem korlátozom, nem akarok én lenni a szigorú apuka, de ott vagyok neki, figyelek rá. Ez egyfajta „digitális póráz” – mondta a színész, aki lánya minden rezdülésére igyekszik figyelni.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Fontosnak tartja tudni, mi van a gyerekével

„Ha lehetőség van rá, kihasználom, hogy beszélgessünk, mindenről. Figyelmet fordítok rá, akkor is, amikor játszik vagy chatel. Van egyfajta belső homokórám, ami jelez, hogy ránézzek, amikor egy ideje elvonult már a szobájába, feltegyek neki két kérdést, hogy ’hogy van, mit csinál?’. Figyelem a reakcióját, az arcát, az érzéseit. Mivel most online zajlik az oktatás még több időt tölt a digitális térben, nagy a kitettsége. Éppen ezért meg kell ragadni az alkalmat és feltenni a kérdéseket. Fontos ez a fajta szondáztatás, mérés, hogy tudjuk, mi van a gyerekkel” – árulta el Nagy Ervin, aki hosszasan konzultált gyermeke édesanyjával, mielőtt megvették neki az első mobiltelefont.

KAPCSOLÓDÓ:

Nemrég kapott a lánya telefont

„Most kapott telefont, 10 és fél évesen. Nemrég bekerült egy új közösségbe, ahol mindenkinek volt már telefonja. Ő is szeretett volna, de a táblagépnél megálltunk akkor. Aztán telt múlt az idő, mi is sokat tapasztaltunk, informálódtunk és mostanra döntöttünk úgy, hogy kaphat telefont. Azt látom, hogy a mobil kevésbé fontos neki, mint az internet. A gyerekek megadják arra a lehetőséget, hogy involválódjunk az online terükbe. Ha egy osztálytársról beszél, meg lehet kérni, hogy mutassa meg, ha valakivel chatel és látom, hogy szomorú, meg kell kérdezni mi történt. Kíváncsinak kell lennünk a gyerekünk életének ezen részére is, csak így lehet természetes rálátásunk arra, hogy mit csinál az online térben” – mondta a Sláger Reggel műsorvezetőinek, Pordán Petrának és Viktor Tamásnak.

A beszélgetés itt hallgatható vissza:

Hamarosan újra a képernyőn A Tanár szerepében

Nagy Ervin hamarosan visszatér a képernyőre, hiszen debütál A Tanár című sorozat harmadik évada. A sorozat legújabb évada elképesztő újdonságokat tartogat: harmadik évadában szó lesz családon belüli erőszakról, olyan szerelmi kapcsolatról, ami rokonok között szövődik, valamint olyan helyzetről is, amikor egy fogyatékkal élő gyerek próbál integrálódni az úgymond „normális” srácok közé.

Nagy Ervin már nagyon várja az új évadot

„Fontos az, hogy ezt a család is nézheti. Azt gondolom, ez generációkat ívelhet át. Ez lehet szombat esti program lenni az 50-es szülőknek, a harmincas gyereküknek és az éppen kamaszodó, 13-14 éves gyerekeknek is, és erről utána esetleg tudnak beszélgetni a vacsoránál. Szóval olyan, mint egy tál, amiből mindenki tud enni a családból, ami szerintem kuriózum a magyar sorozatgyártásban” – nyilatkozta a Fókusznak Nagy Ervi, aki már nagyon várja az új évad premierjét.

Egy kis kedvcsináló:

Kiemelt kép: Nagy Ervin, RTL Klub