Staller Ilona, ismertebb nevén Cicciolina idén novemberben lesz 70 éves. Új könyvében részletesen mesél karrierjének kezdetéről. A felnőttfilm-bizniszben világsztárrá lett Cicciolina olasz parlamenti képviselő is volt. Legutóbb az olasz képviselőknek járó évi 14 millió forintos nyugdíja miatt támadták, de a kőbányai hölgy csak annyit válaszolt a római kritikusainak, hogy „Keményen dolgoztam, a munkám nem csak unga-bunga volt”.

Cicciolina 1951-ben született Kőbányán, Staller Ilona néven. Édesapja, Staller László elhagyta családját még Ilona kislánykorában. Anyjának második férje, Ilona mostohaapja, a magyar Belügyminisztérium tisztviselője volt. Édesanyja szakképzett bábaasszonyként dolgozott. 13 éves korában (1964-től) az MTI állami hírügynökség fotószolgálatánál kezdett dolgozni, mint fotó- és divatmodell. Nagykorúvá válása után a belügyi hatóság által fenntartott hölgyvendég-szolgálatnak dolgozott.

A kezdetekről így emlékezett vissza a könyvében: „Egy augusztusi reggel anyám hívott és kérte, hogy vetkőzzek le teljesen meztelenre. Tenyeréből egy szabócentit gurított ki. Először a fejem kerületét mérte meg, aztán a mell-, derék- és csípőbőség következett. Egy néhány évvel korábbi fotóm hátára jegyezte fel az adatokat. Tudod, mondta, az egyik manökenügynökség tizenkét és húsz év közötti fiúkat és lányokat keres divatbemutatókhoz. Most megfoghatod az isten lábát!” – emlékezett a Cicciolina, a Szexciklon című könyvben.

A 13 éves lány a konyha törött tükrében nézegette magát, és elképzelte a lapok címeit, címlapjait. „Nem voltam más, mint egy csitri, kicsi, de jól formált cicikkel. Életrajzot fogalmaztunk anyámmal, amelyet magunk találtunk ki, és elküldtük az ügynökségnek. Rohantam föladni a levelet. Egy hét múlva behívtak próbafelvételre. A gondolattól teljesen lebénultam, rám tört a lámpaláz. Halálosan izgultam. Kerek-perec kijelentettem, ha anyám nem jön velem, én sem megyek” – mesélte. Anya ennek ellenére nem ment vele, de tanácsot azért adott, méghozzá azt, hogy a szűk miniszoknyáját vegye fel, és hagyja, hadd epekedjenek érte a férfiak.

„Az ügynökségen a fotós megmutatta a manökeneknek fenntartott öltözőt, azt mondta, várjam csak a sminkest és a fodrászt. Nagyon hosszú, világosszőke hajam volt. A szemem kék. Bejött a sminkes, és figyelmesen szemlélte csupasz testemet. Leültetett, és könnyű ujjaival kikészítette az arcomat. Hosszú szőrű ecseteinek simogatásától kellemesen megbizsergett a hátgerincem. Kész voltam a fellépésre – mondja Cicciolina.

Cicciolina az 1960-as évek végétől a budapesti Duna Intercontinental luxusszállodában kapott szobaasszonyi állást. Későbbi emlékirataiban és egy 1989-ben adott TV-interjúban beismerte, hogy ebben az időben a magyar állambiztonsági szolgálat megbízásából a szállodában lakó amerikai diplomatákkal ismerkedett, és róluk adatokat szolgáltatott megbízóinak. A cikk folytatását ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Cicciolina – Forrás: Youtube/LifeTv