Tegnap délután a LikeNews is megírta, hogy Romain Grosjean, francia pilóta közvetlenül a rajt után ütközött szalagkorlátnak, az autója pillanatok alatt lángba borult, a kocsi ketté is szakadt.

Így történt a baleset

Romain Grosjean a hármas kanyar kijáratánál vesztette el az irányítást a Haas fölött, ezután a falnak csapódott, az autója pedig szó szerint kettészakadt és lángra kapott. A francia versenyző csodával határos módon túlélte a balesetet, sőt, saját lábán hagyta el égő autóját. 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Égési sérüléseket szenvedett

A Haas jelentése szerint kisebb égési sérüléseket szenvedett a francia pilóta a kezén és a bokáján, de a helyzethez képest jól van, írja az istálló a Twitteren. Egyébként nem kizárt, hogy a glóriának nevezett, a pilóták fejét védő szerkezet mentette meg Grosjean életét.

null

Photo of the Day, Romain Grosjean is not my favourite driver, but i am so happy he’s alive! #BahrainGP #F1 pic.twitter.com/6RyqAXFth8

A kórházból jelentkezett be

A francia pilóta a videóban elmondta ujjbegytől csuklóig be van kötözve az égési sérülések miatt, de a kedve jó volt.

Korábban ellenezte az életét megmentő szerkezet bevezetését

Grosjean azon pilóták között volt, akik ellenezték a pilóták fejét védő boltív beszerelését az autókba, de valószínűleg az életét mentette meg.

Köszönetet mondott

A pilóta köszönetet mondott az orvosoknak a munkájukért és a rajongóknak a jókivánságokért.

Kiemelt kép: Forma1, YouTube videó részlet