Lélekmelengető videót készítettek a Korányi dolgozói Karácsonyra. A Zorántól ismert dalt, az Ünnepet énekelték el közösen. Az ápolóknak, orvosoknak Keresztes Ildikó és a nemrég még ebben a kórházban koronavírussal feküdt Gömöry Zsolt, az Edda billentyűse segített. A videót a cikkünk alján nézheted meg, ne hagyd ki!

Kiemelt feladatot kaptak

A koronavírus járvány ellátásban március óta kiemelt feladatokat ellátó országos centrum dolgozói közös dallal tisztelegnek egymás előtt, elismerve minden egészségügyben dolgozó kolléga áldozatos munkáját, írja a BudapestKörnyéke.

Keresztes Ildikó és Gömöry Zsolt segített

A Zorántól ismert dalt Presser Gábor és Sztevanovity Dusán írta. “Az ünnep” című dalban a többi között Keresztes Ildikó énekes és Gömöry Zsolt zongorista, az EDDA Együttes tagja működött közre.

A kórház dolgozói is énekelnek, zenélnek

A produkció különlegessége, hogy a szerzeményben a népszerű művészek mellett az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet munkatársai, dolgozói vettek részt, énekeltek, illetve hangszeren kísérték a dalt – írják a kórház közleményében.

Jó érzéssel tölti el az igazgatót

“Jó érzéssel tölt el, hogy együtt vagyunk a gyógyításban és együtt a dalban.” – fogalmaz Dr. Bogos Krisztina, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet főigazgatója, és kíván áldott karácsonyi ünnepeket, illetve kitartást a járvány leküzdésének következő szakaszához.

Kigyógyult a koronavírusból

Gömöry Zsoltról korábban többször írtunk. Az Edda billentyűse hetekig feküd a koronavírus-szövődményei miatt a Korányiban. Szeptember 21-én írtuk, hogy nem javul Gömöry Zsolt állapota, akit a Korányi kórház Covid osztályán kezelnek. A zenész még hetekig kórházi kezelésre szorul, egy hete jelentkeztek nála a súlyos tünetek.

Ramatyul érezte magát

A ma már újra zenélő Gömöry Zsolt szeptember végén így nyilatkozott: „Egy hét után is ramatyul érzem magam. Az egyetlen, amiben kis előrelépés tapasztalható, hogy nappal már nincs olyan borzasztóan magas lázam. Már csak hajnalra szoktam belázasodni, de az kezelhető. A laboreredményeim viszont eléggé elmásztak negatív irányba. Sőt, amióta múlt hétfőn bejöttem, a duplájára nőtt a CRP-értékem, ami a gyulladásos állapot mértékét” – mondta az Edda billentyűse.

Paraky Attila is elkapta a vírust

Az Edda frontembere, Pataky Attila is elkapta a vírust, ő is sokáig volt kórházban. Amikor kiengedték a Szent Lászlóból azt mondta, hogy a kínok és a fájdalmak között úgy érezte „valami húzzá át valahová”. Végül felesége volt az, aki „visszahúzta” erre a világra.

Gömöry Zsoltnak is üzent

Pataky Attila akkor azt mondta, hogy az Edda billentyűse rosszabb állapotban van, mint ő. Arra kér mindenkit, hogy imádkozzanak Gömöry Zsoltért és küldjenek neki sok-sok erőt. Úgy tűnik sok erőt küldtek neki, mert Zsolt felépült és most együtt énekel azokkal, akik meggyógyították.

Énekeld el te is az Ünnep című dalt!

Ha te is együtt énekelnéd a dalt a szereplőkkel, itt van segítségül a dalszöveg, a videót alább indíthatod el.

A ritka percek selyemszalagját most együtt bontsuk fel,
A számlát úgysem veszíthetjük el, most mégis rejtsük el,
S mint szelíd kéz a lázas gyermek forró homlokán,
Vagy rossz álom, ha felriaszt, és odabújsz hozzám,
Olyan jó-jó-jó, de mondd, hány perc az ünnep?
Oh mondd-mondd-mondd-mondd-mondd, mondd, meddig tart?

A béke, nehogy végleg elfelejtsd, üzen, hogy létezik,
Mondd, meglep-e, ha átnyújtom neked az ünnep perceit?
S csak félrekapcsolt csengetés, ha drága hangot vársz
Vagy régi zsebben maradt pénz, mit szűk napon találsz
Oh mondd-mondd-mondd-mondd-mondd, mit ér az ünnep?
Oh mondd-mondd-mondd-mondd-mondd, mondd, meddig tart?

S mint szelíd kéz a lázas gyermek forró homlokán,
Vagy rossz álom, ha felriaszt, és odabújsz hozzám,
Olyan jó-jó-jó, de mondd, hány perc az ünnep?
Oh mondd-mondd-mondd-mondd-mondd, mondd, meddig tart?

Kiemelt kép: részlet a videóból