Nemrég még az intenzívre akarták vinni, most viszont úgy tűnik Gömöry Zsolt túl van a koronavírus-fertőzés nehezén. Kedden hazaengedték a kórházból. Pataky Attila már napok óta otthon van, a hétvégén lesz a következő vírustesztje, nagyon bízik abban, hogy negatív lesz, ami azt jelenti, hogy eltűnt a koronavírus a szervezetéből.

Kedden hazaengedték

Az EDDA billentyűse minden jel szerint legyőzte a koronavírus-fertőzést, ami két héttel ezelőtt támadta meg a szervezetét. Gömöry Zsolt nagyon rossz állapotban került kórházba, ahonnan kedd délelőtt végül hazaengedték.

Megsimogatta az ajtófélfát

„Nemrég értem haza és ahogyan Attila, én is megsimogattam az ajtófélfát. Ahogy beléptem a kapun már éreztem, hogy sokkal jobban vagyok – mondta Gömri Zsolt az EDDA billentyűse a Ripostnak.

Szebben látja a világot

A zenész hozzátette: „Sokkal színesebbnek látom a világot most, mint korábban. Meglátok minden apró szépséget, amik mellett eddig elsétáltam, vagy természetesnek vettem – tette hozzá Zsolt.

A gyermekei erőt adnak neki

„Gyönyörű házban lakom, csoda szépek a kert bokrai és még a bútoraim is újra tetszenek, pedig már észre sem vettem őket. Arról nem beszélve, hogy mennyi erőt ad a gyermekeim és a feleségem mosolya.” – tette hozzá Gömöry, akire persze még hosszú gyógyulási folyamat vár.

Ne bulizzon senki!

Zsolt arra szeretné kérni a fiatalokat, hogy fokozottan tartsák be az előírásokat és egy darabig ne bulizzanak. „Tudom, hogy nagyon nehéz most a fiataloknak, hiszen szeretnének élni, bulizni, találkozni a haverokkal, de nagyon fontos, hogy mindezt most ne tegyék – mondta.

Végzetes is lehet a vírus

A vírus most leginkább közöttük terjed, ők pedig hazaviszik a szüleikhez és a nagyszüleikhez, akik számára akár végzetes is lehet a betegség. Srácok, legyetek türelemmel, mert a koronavírus nem játék! Higgyétek el, én tudom!” – hangsúlyozta Gömöry.

Pataky Attila jobban van

Ahogy azt korábban megírtuk Paraky Attila, az Edda frontembere is koronavírusos, őt már egy hete kiengedték. Annyit mondott: „Én már egyre jobban vagyok, pláne azóta, hogy kedd reggel megcsörrent a telefonom és Zsolti közölte velem, hogy hazaengedték a kórházból. Megkönnyeztem a hírt! Az elmúlt két hetet végigaggódtam érte.” – mondta Pataky Attila.

Újabb tesztre vár

Az Edda énekeére most újabb koronavírus-teszt vár. „Fokozatosan tér vissza az erőm, bár még vannak néha hullámvölgyek. Esténként és éjszakánként időnként még érzem, hogy nem minden tökéletes, de ez a gyógyulási folyamat része, így nem is aggódom – mondta.

A Szent Lászlóba megy kontrollra

Pénteken megyek majd kontrollra a Szent László Kórházba, ahol ismételten elvégzik a tesztet. Ha annak az eredménye is megjön, már tudni fogom hányas a kabát…” – nyilatkozta Pataky Attila.

Kiemelt kép: Gömöri Zsolt és Pataky Attila – BPKmontázs