A döbbenetes eset az Egyesült Államokban történt. Már ötnapos volt a csecsemő, amikor az édesanyja magához tért.

A 27 éves Angela Primachenko a terhessége 34. hetében járt, és már napok óta küzdött a koronavírus tüneteivel. Az egyik gócpontnak számító Washington államban él, bár messze az esetek tömeges előfordulási helyétől.

Nem tudja, hogyan fertőződött meg, mert elővigyázatosságból ki sem mozdult otthonról. Az egészségügyben légzésterapeutaként dolgozó nő belázasodott, és ekkor végezték el rajta a tesztet, ami pozitív lett.

Bekerült abba a kórházba, ahol egyébként dolgozik, rögtön az intenzív osztályra, majd három nappal később lélegeztetőgépre tették.

Orvosai azt tanácsolták, hogy mesterséges kómában helyezik, és így indítják meg a szülést – erre férje meg is adta az engedélyt. Az egészséges kislány április elsején született meg, Avának keresztelték. Koronavírus-tesztje negatív lett.

A nőt négy nappal később kapcsolták le a lélegeztetőről, majd az intenzívről is kikerült. Amikor magához tért, a hasa már lapos volt, ekkor tudta meg, hogy a kisbabája már ötnapos.

„Hihetetlen ezt átélni érzelmileg. Őrületes volt megpróbálni megérteni, hogy mi történt az elmúlt tíz napban” – mesélte a nő az Infostart.hu beszámolója szerint.

Kiemelt kép: Angela Primochenko babája – Forrás: Instagram