Megszólalt a Dózsa György úti baleset egyik áldozatának édesapja, miután szerdán delelőtt négy év fogházra ítélte a bíróság M. Richárdot.

Ítélet született M. Richárd ügyében

Ahogyan arról a BudaPestkörnyeke.hu is megírta, szerda délelőtt 4 év fogházra ítélte a bíróság M. Richárdot. A balesetet a férfi még 2017-ben okozta Budapesten, a Dózsa György úton.

EZ IS ÉRDEKELHET! Megszülte, majd magára hagyta csecsemőjét a nő, egy járókelő talált rá a kisfiúra

Jogosítvány nélkül 140-el száguldozott

M. Richárd vezetői engedély nélkül a megengedett 50 km/órát jelentősen meghaladó, 135–140 km/óra sebességgel közlekedett a Dózsa György úton a Kassák Lajos utca irányába.

Ekkor érkezett a kereszteződésbe a 47 éves N. József, aki szabálytalanul, kis ívben bekanyarodott a nagy sebességgel érkező sofőr elé úgy, hogy nem adta meg neki az elsőbbséget.

3 gyalogost ütöttek el

A két kocsi olyan erővel ütközött össze, hogy mindkét jármű felsodródott a járdára, ahol elütött három gyalogost. A kanyarodó jármű két utasa meghalt, három gyalogos könnyebben sérült meg. M. Richárd megúszta a balesetet könnyebb sérülésekkel. 

Megszólalt az egyik áldozat édeapja

24.hu az ítélethirdetés után megszólaltatta Molnár Józsefet, a balesetben elhunyt egyetemista fiú édesapját, aki a másik fiával, Tamással a per elejétől fogva végigülte a tárgyalásokat.

„Időhúzásra mentek”

„Sajnos a balesetet okozó védői mindent megtettek, hogy húzzák az időt a végtelenségig, még az utolsó pillanatban is. Persze tudom, hogy ez a dolguk de szerencsére ezzel csak maguk és ügyfelük alatt vágták a fát, hisz oly mértékben nézték néha hülyének ezt az országot, a bíróságot, hogy a résztvevők sokszor a fejüket fogták vagy éppen kínjukban mosolyogtak a különböző megszólalásukon” – mondta a gyászoló apa, és úgy látta, folyamatosan kerültek elő bizonyítékok, amik megerősítették előző szakértői véleményeket.

„100 évet vett el”

„Ez az ember elvett a fiamtól és a kollégájától több, mint száz évet. Meg nem született gyerekeket és azt az örömöt hogy lássák felnőni őket. De valószínű, hogy éveket vett el tőlünk, a nagyszülőktől és a testvérétől, Tamástól és a barátaitól is. M. Richárd mindent megtett azért, hogy megbűnhődjön azért, amit tett” – mondta Molnár József.

„Ez a saját döntése volt”

Majd így folytatta a gyászoló apa: „A legnagyobb hibát akkor követte el, amikor azon a napon be mert ülni az autóba, de ez a saját döntése volt, és nem egy beteg emberé, mint ahogy fel szerették volna tüntetni a per során. Jogosítvány nélkül száguldozott 140-el a megengedett 50 helyett, miközben mobiltelefonnal videózta magát. Mi kell még ebben az országban hogy valakit örökre leültessenek?”

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: MTI/Mihádák Zoltán