A múlt hétvégén történt gyermekrablási, gyermekelhelyezési ügy ismét új fordulatot vett, jelenleg úgy tűnik nem vihette volna el lányát és fiát az apjuk.

Hétfőn még arról számolt be a Kékfény.com, hogy a 41 éves olasz Martin Albert Vassallo jogszerűen vette magához lányát és fiát, ezért a rendőrség a körözést megszüntette ellenük

Azonban szerdára tovább bonyolódott az amúgy sem egyszerű ügy.

Az anya vallomásából az következtethető, hogy egy kisebb bűnözői csapatot bérelt fel, bízott meg a gyerekek apja, olvasható a 24.hu portálon.

Az anya elmondása alapján a helyi élménypark parkolójában két, símaszkot viselő férfi ragadta meg, épp abban a pillanatban, amikor az apa búcsúzás helyett váratlanul egy ott parkoló furgonba kezdte betuszkolni a gyerekeket. A furgon sofőrjének arcát szintén símaszk takarta, így az anya egyik támadóról sem tudott személyleírást adni.

Az is tudható, hogy az olasz férfi az addig használt autóját hátrahagyva – a csapat tagjaival és a gyerekekkel együtt a furgonban ülve hagyta el a helyszínt. A gyermekrablást látták a park dolgozói, akik közül ketten megpróbálták üldözőbe venni a gyorsan menekülő kisbuszt, ám a kijáratot egészen véletlenül egy abban a pillanatban ott veszteglő autómentő állta el, így mire az üldözők autójukkal kijutottak a parkolóból, a furgon eltűnt.

Állítólag az emberrablók nem sokkal később ismét autót váltottak, majd a „tiszta” kocsival Szlovákia felé elhagyták hazánkat.

 Az olasz-argentin férfi magyarországi jogi képviselői azzal érveltek, hogy jogerős végrehajtási határozatuk van arról, hogy a gyerekeket Vassallónál kell elhelyezni. Ezt azonban cáfolják az anya jogi képviselői, Bánszegi Judit és Vigh Annamária. 

A két nő arról tájékoztatták a 24.hu-t, hogy a hivatkozott határozat végrehajtását a bíróság felfüggesztette, és az okiratot az apa egyik jogi képviselője július 22-én, vagyis öt nappal a parkolóban lezajlott akció előtt át is vette. A jogi képviselőnek a szabályok szerint a döntésről az ügyfelét is haladéktalanul értesítenie kellett.

Az apa másik jogi képviselője július 27-én szintén átvette a végzést, ennek ellenére azt nyilatkozta az RTL Híradójának, illetve más médiumoknak: hogy rendelkeznek végrehajtható okirattal.

Kiemelt kép: debreceni emberrablás – Forrás: police.hu