Egy híres focista hasonmásaként csalt ki több százezer forintot egy férfi budapesti járókelőktől. Azt hazudta, hogy autómentőre kell a pénz, mert a gyermekéért megy a kórházba. Minden esetben aznapra ígérte, hogy visszaadja a kölcsönt, de soha többé nem jelentkezett.

Megkárosította a járókelőket

Több százezer forintot csalt ki kilenc embertől egy csaló, aki azt használta ki, hogy hasonlít egy volt válogatott labdarúgóra. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Autómentőre kért pénzt

Az 50 éves budapesti férfi az utcán szólított le járókelőket, majd a bemutatkozás után pénzt kért kölcsön arra hivatkozva, hogy lerobbant az autója és nem tudja kifizetni az autómentőt.

Még a telefonszámát is megadta

Állítólagos szorult helyzetét azzal is magyarázta, hogy gyermekéért el kell mennie a kórházba, de közben fogadkozott, hogy a kölcsönt még aznap visszaadja. Ehhez megadta telefonszámát, sőt, aki bizalmatlan volt, annak megmutatta a focista Facebook-profilját is.

Valóban hasonlított a focistára

Mivel O. Attila valóban hasonlított a labdarúgóra, többen bedőltek a mesének és több tízezer forintokat adtak neki, de a férfi a pénz átvétele után soha többé nem jelentkezett.

Kenesei Krisztián nevében csalt

A Blikk most azt írja, a focista, akinek a nevében pénzt kértek, nem más, mint Kenesei Krisztián, a 29-szeres korábbi magyar válogatott, illetve többszörös bajnok és kupagyőztes. A lapnak Kenesei megerősítette a történteket.

Kenesei Krisztián – Forrás: Facebook

A focistát keresték meg a sértettek

„Felháborított az eset, örülök, hogy pont került a végére. Az átverések évekkel ezelőtt kezdődtek, abban az időben hetente kerestek meg a sértettek, hogy tudják, hogy nem én voltam, de valaki visszaélt a nevemmel. Háromszor voltam a rendőrségen feljelentést tenni. Ne dőljön be senki olyannak, aki a nevemben pénzt kér! Azt, hogy miért tartott ilyen sokáig elkapni, inkább nem kommentálnám.”

Letartoztatták a férfit

A nyomozók az őrizetbe vett férfit kilencrendbeli csalással gyanúsították meg, az ügy iratait megküldik az ügyészségnek. A Fővárosi Főügyészség közleményben tudatta, hogy a nyomozási bíró egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását.

Kiemelt kép: illusztráció