A margitszigeti Zenélő Kútnál búcsúztatják hétvégén Balázs Fecót. A zenész 69 éves korában, múlt héten hunyt el a koronavírus szövődményei miatt.

Balázs Fecó dalai szólnak

„Balázs Fecó emlékére ezen a hétvégén, december 5-én szombaton, valamint december 6-án vasárnap 12-18 óra között a Margitszigeti Zenélő Kút Fecó dalait zengi” – írják a zenész Facebook oldalán.

Kapcsolódó:

Összetört a gyásztól: Kamerák előtt sírta el magát Pataky Attila Balázs Fecó halála miatt – videó

Itt lehet búcsúzni

„Mindazok, akik szeretették, tisztelték és szívükbe zárják emlékét ezen a helyszínen tudnak Tőle búcsút venni, virágot, mécsest elhelyezni”.  

Be kell tartani a járványügyi előírásokat

„Mindenkitől kérjük a jelenlegi előírások betartását. A szabadtéri helyszíntől függetlenül kérjük a maszk használatát és a megfelelő távolságtartást” – írják az oldalon.

Elkapta a koronavírust

Balázs Fecó múlt héten halt meg, miután koronavírus tesztje pozitív lett. A zenész 13 napig volt lélegeztetőgépen, az orvosok nem tudták megmenteni életét.

Súlyos beteg volt

A zenész évek óta súlyos szívbetegséggel küzdött. Többször műtötték, minden beavatkozás után felépült, a zene, a fellépések erőt adtak neki, hogy soha ne adja fel.

Megviselte a karantén

A tavaszi karantén nagyon megviselte Balázs Fecót. Halála előtt nemsokkal arról beszélt, hogy megtanult főzni, takarítani, az otthonülés viszont nem inspirálta, így szinte egyáltalán nem tudott zenét írni.

Halála előtt is fellépett

Épp ezért nagyon örült, amikor jöttek a lazítások és újra színpadra tudott állni. Halála előtt nemsokkal fellépett a Raktárkoncerten, majd a TV2 Sztárban sztár című műsorában. Ez a tévéfelvétel volt Fecó utolsó nyilvános szereplése.

Zenésztársait megviselte halála

Zenésztársait nagyon megviselte Balázs Fecó halála. Főleg az Omega tagjait, akik Fecó halála előtti napokban veszítették el az együttes két tagját: Benkő Lászlót és Mihály Tamást. A Kossuth-díjas zenészt felesége Imola és egyetemista fia, Ferenc gyászolják.

Kiemelt kép: Balázs Fecó – Forrás: Facebook