A baranya megyei Gödrén megrendezett 3. Gödrei Töpörtyű- és Forraltbor Ünnepen fellépés közben lett rosszul az a 60 év körüli énekes, akihez az ÉletMentő app-on keresztül kérték a mentők segítségét hétvégén Baranya megyében.

A produkciót néző tömegből egy állatorvos és egy szabadnapos komlói mentődolgozó szaladt segítségül a színpadra, akik megvizsgálták a férfit és légzés hiányában azonnal újraélesztésbe kezdtek.

Gelencsér Gábor, Gödre polgármestere a LikeNews.hu hírportál megkeresésére annyit közölt, hogy amíg a rosszul lett szereplő családja nem járul hozzá az érintett fellépő nevének közléséhez, nem kínán nyilatkozni. Ebből arra következtetünk, hogy nem egy országosan ismert, hanem egy helyi fellépőről lehetett rosszul.

Teperő fesztivál Gödrén – Forrás: Facebook/Gödre

„Bajtársunk még defibrillátorért is elküldött valakit, amivel kétszer is sikerült sokkolni a rohamkocsi kiérkezéséig. A perceken belül helyszínre érkező mentők még sokáig küzdöttek a művész életéért, végül az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően a férfit stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők” – írta a mentőszolgálat.

Gödre

A bronzkori, római leletekben gazdag község a török hódoltság idején elnéptelenedett. Neve Gödri alakban 1472-ben olvasható először, a gödör főnév „i”-képzős származéka. A falu területén 1745-ben holicsinémetek telepedtek meg. Ekkor szőlőt, majd gabonát termesztettek, boraik Bécsbe és Itáliába is eljutottak. A templom feletti domboldalon található a község temetője, valamint a temető kápolnája. A kápolna mellől csodálatos kilátás nyílik a falura és környékére.

Gödrén az elmúlt években újították fel a műemléki oltalom alatt álló templomot, amely az Árpád utcában található. Az épületet 1766-1773 között itt szolgáló plébános, Winkler Mihály a saját költségén emeltette, s Nagyboldogasszony tiszteletére szentelték fel.

Kiemelt kép: illusztráció