Paktányokhoz hasonlította a magyar embereket Gödény György, majd bejelentette, hogy pártjával elindulnak a 2022-es országgyűlési választásokon. Az ismert vírusszkeptikus vasárnap a Hősök terén tartott sajtótájékoztatót, ahol annyira nem tetszett a követőinek, amit mondott, hogy még a szót is átvették tőle, civil ruhás rendőröknek kellett közbelépni.

Sajtótájékoztatónak álcázott tüntetés

A tudomány, a kormány és a többségi társadalom intelmei ellenére gyűltek össze: fiatalok és öregek, kalóz zászlósok és árpádsávosok, Anonymous-álarcban tüntetők és csivavájukat sétáltató maszktagadók a Hősök terén. A hatályos rendelkezésen kiskaput találva Gődény csak „sajtótájékoztatót” tartott, a jogászkodás azonban drámai fordulatot hozott.

Fellázadtak

A követőinek egy kemény magja fellázadt, nagyon nem tetszett nekik, amit Gödény mondott és mesterüket mindenféle megalkuvó kormánycsicskának összehordva új programot hirdettek meg – írja az Index.

Patkányokhoz hasonlította a magyar embereket

Egy patkánykísérletről szóló példa beszéddel kezdte Gödény: Valamikor az 1950-es években (amikor még lehetett ilyen állatkísérleteket végezni), tudósok egy hordó vízbe dobták a rágcsálókat. A patkányok veszettül taposni kezdtek, 15 perc után kivették őket a vízből. Ettek, szusszantak egyet, majd visszadobták őket a vödörbe. “Az ember azt hinné, hogy alig tíz perc után megfulladtak. A patkányok 60 órán keresztül maradtak a felszínen” – mondta Gődény György.

Értelmes beszéd

Az emberek egy része beszédének azon részén háborodott fel, mikor kijelentette a vezető, hogy nem térkövekkel és autóborogatással kell küzdeni a szabadságért, az értelmes párbeszédé a főszerep.

Hétvégi beszélgetés

Ha már a párbeszédé lesz a főszerep, akkor ezt vasárnapi séták alkalmával meg lehetne ejteni. Az új mozgalom lényege, hogy a szkeptikusok a média hazugságai helyett inkább hétvégenként egymással beszélgessenek.

Kiröhögték

Erre az ötletére az első sorban álló kemény mag felszisszent, sőt felnevetett. Egy ponton a sajtótájékoztató kisebb botrányba fulladt: az Index írása szerint, a hangoskodó csapat vezetője felment a színpadra, ahol átvette a szót Gődénytől és a nemzeti ellenállást, forradalmat hirdetett meg.

Civil ruhás rendőr

Végül egy civil ruhás rendőr vetett véget a botránynak. “Hülyékkel nem kell foglalkozni” – mondta Gődény György a sajtótájékoztató végén. 

Kiemelt kép: Gödény György – Forrás: Facebook