A vonalkódolvasók olyan eszközök, amelyek az Ön vállalkozásában is hasznos segítők lehetnek. Előnyeiket kihasználva növelheti a munka hatékonyságát, kényelmesebbé teheti a mindennapos feladatokat, gyorsíthatja a vevői, ügyfelei kiszolgálását.

Miért kellenek Önnek is vonalkódolvasók? Mutatjuk!

A vonalkódolvasók használata ma már sok gazdasági ágazatban nélkülözhetetlen. Alkalmazzák őket a gyártásban, a logisztikában éppúgy, mint a szállítmányozásban, a vendéglátásban és a kereskedelemben. A DunaShop által forgalmazott vonalkódolvasók is sok helyen bizonyítanak nap mint nap – megbízhatóságuk garantált. 

Hatékony és gyors segítők, hibátlan adatrögzítést és automatikus azonosítást tesznek lehetővé. A vonalkódolvasó készülékeknek több típusa van: 

  • 1D vonalkódolvasók: az 1D vonalkódolvasók – ahogy a nevükben is benne van – 1 dimenziós vonalkódokat (EAN 13, Code128, stb.) dekódolnak
  • 2D vonalkódolvasók: a 2 dimenziós kódok (QR kód, PDF kód, stb.) dekódolását végzik, de egyben képesek arra is, hogy az 1D vonalkódokat leolvassák

A vonalkódolvasókat a felhasználási terület szerint is lehet csoportosítani. Ez alapján mindkét típusnak léteznek kézi, állványos, vezeték nélküli és fix telepítésű verziója, amelyek vagy kereskedelmi vagy ipari felhasználásra lettek megalkotva. Az, hogy Önnek ezek közül melyik jelentené a legoptimálisabb megoldást, sok tényezőtől függ. 

A vonalkódolvasó készülékek figyelemre méltó előnyei

A vonalkódolvasó készülékek kiemelkedő teljesítménye, megbízhatósága Önnek is biztosítja majd, hogy a beszerzésük anyagi terhei hamar megtérülnek. Például minél nagyobb forgalommal rendelkezik az üzlete, annál több vonalkódolvasó eszközt kell megvásárolnia, hiszen így tudja majd garantálni a munka hatékonyságának a növekedését. 

A készülékek különböző technológiák által működhetnek, ami lehet linear imager, area imager vagy lézer. A burkolatuk általában robusztus, strapabíró, így az kellőképpen ellenállóvá teszi őket. Alkalmazásuk sokféle előnyt tartogat:

  • Nyomon követhetőséget, naprakész információkat biztosítanak a termékekről, raktárkészletekről
  • Pontosság és precizitás jellemzi őket – használatukkal minimalizálhatóvá válnak az emberi tévedés okozta károk, így az anyagi javai biztonságban lesznek
  • Gyorsaságuk kiemelkedő – a vásárlók kiszolgálása zökkenőmentesebbé válik
  • Magas a teljesítményük, hatékonyságuk
  • Könnyen integrálhatóak – csak számítógéphez, pénztárgéphez kell csatlakoztatni őket

A vonalkódolvasók több területen is megkönnyíthetik a munkát

A vonalkódolvasóknak több gazdasági ágazatban is jelentős – mondhatni nélkülözhetetlen – szerep jut. A kereskedelem talán a legjobb példa arra, hogy mennyire fontos a használatuk. Ott, ahol a vásárlók sorban állás nélküli fizettetése a fő cél, a vonalkódolvasókkal Ön is növelheti a vevők elégedettségét. 

Kiválóak a leltározásban, a raktározásban, az árukiadásban és áruátvételben egyaránt. Használja ki Ön is a vonalkódolvasók használatában rejlő lehetőségeket!

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.