Hosszú volt a munkanapja, és a tökéletes módot keresi a kikapcsolódásra? Vagy ezen a hétvégén az otthonában fogad üzleti partnereket, és gondoskodnia kell arról, hogy jól érezzék magukat? Mindkét kérdésre egyszerű a válasz: whisky és szivar.

Ezt az ikonikus párost már évszázadok óta élvezik az igazi úriemberek, és nem annyira titok, hogy miért. Csakúgy, mint ahogy a megfelelő bor felteszi az i-re a pontot az étkezés során, úgy találja meg a szivar is a tökéletes párját a whiskyben.

Olvasson tovább, hogy megtudja az okát annak, hogy ez a kettő miért párosul ilyen jól. Továbbá ehhez kapcsolódóan felhívnánk a figyelmét még egy nagyszerű eseményre is, amelyen szintén nagyon sokrétű ismeretre tehet szert ebben a témában. Kezdjük is rögtön ezzel!

Szivar- és whiskeyest

A minden évben megrendezésre kerülő szivar- és whiskeyest keretében a vendégek élő zene kíséretében élvezhetnek egy fenséges háromfogásos vacsorát. Majd a különleges est egy közös szivarozással és hozzá különféle párlatok megkóstolásával záródik, amelyet Gulyás Csaba párlatszakértő választ ki nagy gonddal – ezek főként japán, ír, amerikai, skóciai és tajvani whiskeyk.

Ha szeretne részt venni ezen az eseményen, akkor mindenképpen szüksége lesz néhány szivarkiegészítőre a Humidorshop.hu kínálatából, például egy utazóhumidorra, szivargyújtóra és természetesen egy megbízható szivarvágóra is. 

A meditációs aspektus

Néhányan talán most azt gondolják: jól olvastam? Igen, és valójában ez a legfontosabb tény a szivar elszívásának és egy jó whiskyvel való párosításának szertartásáról. 

Gyakran stresszesek vagyunk, mert az élet rengeteg felelősséggel és kihívással jár. A whisky és a szivar kombinálása pedig éppen ezt a pillanatot öleli fel, amikor kipihenten leül és rágyújt a prémiumminőségű szivarjára, a csapos kihozza Önnek a kívánt Balvenie whiskyt, akkor tudja, hogy végre elengedheti magát.

Felértékelődés

Évtizedek, sok szenvedély és törekvés kell egy jó szivar vagy egy ízletes whisky elkészítéséhez. El tudja képzelni, hogy 20 évbe telt a Davidoff Yamasa kifejlesztése? Egy másik példa a Balvenie Tun. A megalkotásához 42 hordó kell, hogy összeálljon, és egy egyedi íz jöjjön létre. 

Egy szivar és egy whisky párosítása tehát elismerést követel. Arra ösztönzi, hogy üljön le, és tartsa tiszteletben a hosszú évek munkáját.

Az ízek harmóniája

Az embernek több mint 10 ezer ízlelőbimbója van. Arról pedig, hogy milyen különböző ízeket érezhet a szivar és a whisky párosítása során, órákig tudnánk beszélni. Vanília, csokoládé, narancs, fa… ez a szimfonikus ízek soha véget nem érő listája.

Hogyan találjuk meg a megfelelő whisky- és szivarpárosítást?

Ragaszkodjon egyfajta whiskyhez, majd próbáljon ki hozzá különböző típusú szivarokat. Ez kiküszöböli azokat a változókat, amelyek a whiskyk által kínált különféle hangjegyekben játszanak szerepet.

Miután létrehozta az Önnek megfelelő whisky és szivar párosítást, könnyedén kipróbálhatja ugyanazt a szivart egy hasonló whiskyvel, amely azonos típusú jegyekkel rendelkezik.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.