Galambos Lajcsiék ügyvédje az állítja, a zenésznek és családjának semmi köze nincs ahhoz az áfacsalási ügyhöz, amely miatt a múlt héten házkutatást tartottak otthonukban. A zenész otthonában mindent feldúltak, régi céges dokumentumokat kerestek.

Házkutatás Lajcsinéknál

Amint arról a LikeNews is beszámolt,  múlt héten egyik hajnalban, több mint 10 NAV-os nyomozó csapott le Galambos Lajcsiék otthonára. A zenész nem volt otthon, néhány napra külföldre utazott, de ezúttal nem is őt keresték a négy autóval érkező nyomozók, hanem a feleségét. Mintegy három órán keresztül tartózkodtak Lajcsiék mocsai otthonánál, majd távoztak. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Áfacsalás miatt nyomoznak

Boglárka korábbi cége után érdeklődtek, amelyet állítólag már évekkel ezelőtt eladott. Az új cégtulajdonosok ellen a NAV Közép-magyarországi Bűnügyi Igazgatósága tavaly indított nyomozást nagy értékű áfacsalás miatt, emiatt Boglárkától régi céges dokumentumokat, főkönyvi kartonokat, pénztári számlákat kértek és kaptak, majd a lefoglalt papírokról készült jegyzőkönyv átadása után távoztak.

„Túlkapás történt”

„Aljas és megbocsáthatatlan túlkapás történt, amikor tucatnyi NAV-nyomozó felébresztette és kiparancsolta szobáikból a súlyos beteg asszonyt és három gyerekét, majd közel három órán keresztül felforgatták a házat – mondta a Blikknek a Galambos család ügyvédje.

Mindent feltúrtak

 „Naná, hogy nem találtak semmit! Szerencsére a NAV-nyomozók nem hoztak gázsprét magukkal, hogy azzal fújják le a család kutyáit, ellentétben a rendőrökkel a hat évvel ezelőtti rajtaütésnél.  Ez csak arra volt jó, hogy feldúlják egy békés család nyugalmát. Feltúrták az ágyakat, a szekrényeket, bekukkantottak a fehérneműs fiókokba, a párnahuzatba, de még a matrac alá is. Turkáltak a zoknik és a bugyik között is, hátha odadugták Lajcsiék az öt évvel ezelőtt eladott cégük papírjait” – mondta dr. Fröhlich Krisztián.

Kapcsolódó:

Ingatlanfejlesztéssel szerettek volna foglalkozni

Az ügyvéd elmondta, hogy amikor Lajcsiék megalapították az ominózus tatai céget, amely ügyei után ezúttal nyomoztak az adóhatóság szakemberei, egy üres telek volt a telephely címe. Négyen – Lajcsi és Boglárka 25-25 százalékban – voltak tulajdonosok, és bár úgy tervezték, ingatlanfejlesztéssel foglalkoznak majd, valójában a cég nem működött.

Több tulajdonosa volt a cégnek

Ezután döntöttek az eladása mellett, amikor a közüzemi lopással és vesztegetéssel vádolt trombitaművészt kiengedték a börtönből. Azóta már az akkori vevő is továbbadott rajta, a cég kényszertörlés alá került, az utolsó tulajdonos ellen tavaly költségvetési csalás miatt büntetőeljárás indult.

„Színjáték volt”

„Úgy vélem, ez csak egy színjáték volt, valójában nem is a céges papírok után kutattak. Csupán Lajcsin akartak fogást találni, mert vészesen közeledik az ítélethirdetés időpontja, a hatóságnak pedig nincs perdöntő bizonyítéka” – mondta az ügyvéd.

30 milliós közműlopás

Galambos Lajos egyébként elsőrendű, felesége, Boglárka pedig másodrendű vádlott abban a 30 milliós közüzemi lopás illetve vesztegetés miatt indult büntetőperben, ami a Budaörsi Járásbíróságon folyik. A következő tárgyalás március 3-án lesz, akkor újra meg kell jelenniük a bíróságon Lajcsiéknak, ám ügyvédje két dologban biztos. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Galambos Lajos