Siófokon alkoholstopot vezetnek be augusztustól, óriásplakátokon és hirdetőtáblákon is felhívják a figyelmet az új rendre.

A strandokat és vendéglátó egységeket kivéve, augusztus 1-jétől a közterületi alkoholfogyasztás megtiltását Siófok egész területére kiterjesztik – ezt a határozatot fogadta el a város közgyűlése.

A BudaPestkörnyeke.hu is megírta korábban, hogy a polgármester nemrég a Facebookon tette közé, hogy a helyi lakosoknak elegük lett az iszákos nyaralókból.

A helyi önkormányzat ülésén, döntést hoztak arról is, hogy az éjszaka nyitva tartó üzletekben szintén betiltják az alkoholárusítást 22 és 6 óra között.

Július 17-től a nyár végéig újra rendezvényterületté nyilvánították Siófokon a Petőfi sétányt, így lehetővé vált s biztonsági őrszemélyzet alkalmazása is.

„Újra megjelentek a részegen, csordában vonuló bulituristák a városban, akik tonnaszám hagyják a szemetet maguk után. Feltankolnak az üzletekben, aztán mire a partra érnek, már dülöngélnek, rájuk nincs szüksége a városnak. Bírom a rendőrkapitány ígéretét a rendelet szigorú betartatására” – mondta a testületi ülésen dr. Lengyel Róbert polgármester.

Kiemelt kép: vízparti sétány Siófokon – Forrás: BudaPestkörnyeke.hu