Még ma sem tudják felfogni sporttársai és tanítványai, hogy nincs többé a Benedek Tibor. A legendás sportoló régi sporttársát és barátját  kérte meg halála előtt, hogy vezesse az UVSE csapatát.

Az egy hónapja meghalt háromszoros olimpiai aranyérmes sportoló két évig harcolt súlyos betegségével, s hatalmas lelki erejére jellemző, hogy az utolsó hónapjaiban még arról is gondoskodott, hogy klubjánál, az UVSE férfi vízipólósainál megtalálja az utódját. A kétszeres Európa-bajnok Vincze Balázsra esett a választása.

A két sportoló barátsága évtizedekre nyúlt vissza, fiatalon sokszor együtt maradtak az uszodában egy-egy edzés után, aminek meg is lett az eredménye: a kilencvenes évek első felében LEN-kupát, BEK-et és európai Szuperkupát is nyertek az UTE-val.

Benedek Tibor 2016 óta építgette karrierét szakmai igazgatóként, majd vezetőedzőként is az UVSE fiatal gárdájánál. Már tavaly győzködte barátját arról, legkésőbb a szezon után vegye át a csapatot. Vincze Balázs most már örül, hogy hosszas gondolkodás után kezet adott rá.

 „Utoljára május elején, a visszavonulásakor beszélgettünk a jövőről. Amikor elkezdtem a munkát, még nem sejtettük, mennyi idő van hátra ebben a felállásban. Tudtuk, hogy Tibor befejezi a munkát a nyáron, vagy még korábban, ahogyan sajnos alakult. Június 18-án, a halála napján aztán nem nagyon tudott megszólalni az uszodában senki. Fokozatosan próbálunk együtt élni ezzel a helyzettel, de nagyon nehezen megy. Szinte lehetetlen… Hamarosan elkezdődnek a mérkőzések, amelyek biztosan újra előhozzák majd mindenkiben az emlékeket” – mondta Vincze Balázs a Blikknek.

A LikeNews.hu cikkeit Benedek Tibor haláláról ide kattintva tudod elérni.

Kiemelt kép: Benedek Tibor – Forrás: MTI