Mészáros Lőrinc a csúcsra ért. 55 évesen Magyarország leggazdagabb embere lett és rátalált a szerelem. Azzal a nővel fog összeházasodni, akit évekig csak a tévében láthatott és talán még álmodozott is róla. 36 év után otthagyja az asszonyt egy másik ígéret reményében. A pszichológusok az ehhez hasonló jelenségre mondják: kapuzárási pánik.

36 év után váltak el

Mészáros Lőrinc és felesége tavaly szeptemberben jelentették be, hogy elválnak. Harminchat évet töltöttek együtt, és – ahogy az üzletember mondja – békében, korrekt módon oldották meg a különválást. Az egykori gázszerelő elmondta az Indexnek, hogy sosem feledi a volt feleségével együtt töltött időt.

Hálás a feleségének

„Mindig hálás leszek ezért a három és fél évtizedért” – mondta a milliárdos. Azóta újra rátalált a szerelem, méghozzá Várkonyi Andrea személyében. A műsorvezetővel való románc hatalmas figyelmet váltott ki, és heteken át mindenki arra volt kíváncsi, vajon igazak-e a híresztelések. Mint kiderült, nagyon is azok, hamarosan megejtik az esküvőt is.

Boldogság, szerelem

„Az elmúlt időszakban akaratunkon kívül kissé nagy a sajtóérdeklődés irányunkba, de Andival nagyon boldogok vagyunk” – mondta az Indexnek Mészáros Lőrinc.

Gyorsan lecserélte az asszonyt

Várkonyi azt követően jött össze Mészáros Lőrinccel, hogy jelenleg már csak ex-Mészárosné tévéjéhez szerződött. Úgy tűnik nem figyelt eléggé a volt asszony, mert Várkonyi villámgyorsan összejött Lőrinccel, hiszen nem telt el egy év, máris távozott Mészárosné tévéjétől, Lőrinc és volt felesége pedig bejelentették a válást.

Előkészíthette a válást

A bennfentesek arról mesélnek, hogy Várkonyi és Mészáros Lőrinc egy karácsonyi céges rendezvényen ismerhették meg egymást, ezt követően gyorsan alakultak az események. Pár hónappal később a korábbi feleség kikerült szinte az összes Mészáros-cégből, úgy tűnik a leggazdagabb magyar elkezdte előkészíteni a későbbi válást.

Bimbózó szerelem

Ezzel párhuzamosan szépen alakult a Várkonyi és Mészáros kapcsolata. A bimbózó szerelem szálba szökkent és Várkonyi szép lassan egyre beljebb és beljebb került a Mészáros családba. Együtt utaztak Dubaiba és a Maldív-szigetekre akkor, amikor a járvány miatt Orbán Viktor arra kérte a magyarokat, hogy ne menjenek külföldre. IDE KAPCSOLÓDIK: Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea állítólagos közös Dubajozásán, magánrepülőzésén csámcsog az internet népe

20 milliós gyűrű

Nem sokkal később Várkonyi a TV2 reggeli műsorában volt vendég és annyira szerette volna, hogy vegyék észre az új gyémántgyűrűjét, hogy egyfolytában a haját igazgatta. Kiderült, hogy az ékszer nagyjából 20 millió forintba kerül. EZT OLVASTAD? A magyar alvilág legendás “Keresztapja”, Tasnádi Péter elmondta a véleményét, Mészáros Lőrincről és Várkonyi Andreáról

Páncélszekrény

Nem sokkal később arról szóltak a hírek, hogy Várkonyi és Mészáros 12. kerületi luxusvillájába egy óriási páncélszekrényt emelnek be daruval. Közben több politikus megmozdulásokat szervezett a villa környékére. Ma is akciózás volt a villa előtt.

Mészáros-villa

A Momentum kitáblázta a környéket a Mészáros-villa felé mutató táblákkal, hogy mindenki tudja, merre található a több, mint 1 milliárdba kerülő ház, amelyet éjjel-nappal biztonsági őrök védenek.

Kapuzárási pánik

Mészáros Lőrinc 1966-ban született, idén 55 éves. Férfiak tucatjai válnak el ebben a korban. A pszichológia kapuzárási pániknak nevezi ezt a jelenséget. A webbeteg.hu szerint azt jelenti, hogy az egyén életnek egy szakasza befejeződik. Az elmúlástól való félelem miatt az illető úgy érzi, még nem valósította meg önmagát, még alig élt. Ekkor válik előtte világossá, hogy mi mindent rontott el, mi mindenben döntött rosszul. Ekkor a férfiak gyakran keresnek új szerelmet, pánikba esnek, mielőbb akarnak mindent habzsolva korrigálni, megélni, változni, változtatni – írja a szakportál.

Érdekkapcsolat

Pszichológusok gyakran beszélnek arról a jelenségről is, hogy a kapuzárási pánikban a családtól elmenekült férfiak jelentős része pár év múlva megpróbál visszatérni ahhoz az asszonyhoz, akivel korábban évtizedeket töltött házasságban, mert kiderül, hogy a nagy fellángolás nem több, mint az egyik fél részéről csak egy érdekkapcsolat, amely gyorsan kihűlt.

Kiemelt kép: Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea – BPK-montázs