Csalódást jelentő, mintegy 29 millió dolláros (8,5 milliárd forintos) jegyárbevétellel nyerte a Terminátor: Sötét végzet az észak-amerikai mozis hétvégét iparági becslések alapján.

Noha a széria hatodik darabja első lett a toplistán, 185 millió dolláros költségvetéséhez képest jóval többet, legalább 40 milliót vártak tőle a bemutató utáni első három napon.

A kritikák és a közönség kedvezően fogadta a  Paramount és a Skydance Media új Terminátorát, így a távolabbi kilátások jók – írta a variety.com. Lehetségesnek tartják, hogy a szintén fiatal férfiközönséget célzó Joker halászta el a nézőket előle. A Terminátor filmekben egykor érdekelt Andy Vajna biztosan megrágná a szivarjának a végét, hogy kifürkéssze a film jövőjét.

A Terminátor: Sötét végzet nyitó hétvégi közönségének 60 százaléka volt férfi, ennek több mint fele 30 évesnél fiatalabb. Észak-Amerikán kívül eddig 72,9 millió dollárt hozott az új epizód.

A Terminátor: Sötét végzet nem rossz film. Tim Miller és csapata jó dinamikával vértezte fel ezt a bő két órás játékidőt, amely tele van nagy, hangos csörtékkel, üldözésekkel, speciális effektusokkal és nagyjából mindennel, amit elvár egy megfáradt, alkalmi mozibajáró, aki nem vágyik többre, csak egy kis kikapcsolódásra és néhány mutatós látványelemre – írja a Poliwood.hu oldal.

A többi film is milliókat hozott

A Warner Bros. Joker-filmje a második helyen végzett 13 milliós hétvégi bevételével, amellyel együtt Észak-Amerikában már 299 millió, a világ többi mozijában összesen 934 millió dollárt hozott.

A harmadik helyet a Demóna: A sötétség úrnője szerezte meg 12,2 millió dolláros jegyárbevétellel, az Észak-Amerikán kívüli piacokkal együtt már 383,2 milliónál tart.

A vártnál erősebben nyitott a Harriet, a Focus Features életrajzi filmje Harriet Tubman afroamerikai polgárjogi harcosról, a rabszolgák felszabadításáért vívott küzdelem egyik hőséről, melyre 12 millió dollár értékben váltottak jegyet a nyitó hétvégén.

A toplista ötödik helyezettje az Addams Family – A galád család 8,5 millió dolláros hétvégi bevételével.

MTI/LikeNews – Kiemelt kép: Andy Vajna