Egy kaposvári házba surrant be az elkövető, ellopta a pénztárcát, a kocsikulcsot és bevágta magát a lopott autóba. Nem jutott messzire, mert annyira részeg volt, hogy nekicsapódott egy szalagkorlátnak. Ekkor érkeztek meg hozzá a rendőrök.

A bűncselekmény november 6-án este történt Kaposváron. A rendőrségi nyomozás adatai szerint egy ingatlanba surrant be az akkor még ismeretlen elkövető.

A férfi a házból több pénztárcát is eltulajdonított, valamint a ház előtt parkoló személyautó indítókulcsát is magához vette, amivel elhajtott a helyszínről.

Csupán néhány utcát tudott észrevétlenül megtenni az ellopott járművel, mert nem sokkal később egy szalagkorlátnak ütközött.

A balesetet követően az egyenruhások ellenőrizték a járművezetőt, akinél az alkoholszonda pozitív eredményt jelzett.

A rendőrök a 37 éves férfit a helyszínen elfogták, de balesete és ittas állapota miatt a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték.

A Kaposvári Rendőrkapitányság az elkövetővel szemben – őrizetbe vétele mellett – lopás és jármű önkényes elvétele bűntett, valamint járművezetés ittas állapotban vétség megalapozott gyanúja miatt indított eljárást – írja a Police.hu.

Kiemelt kép: A rendőrség helyszínen készült felvétele