Szívszorító szavakkal üzent Benedek Tibornak közösségi oldalán Epres Panni. A világklasszis halálának 2. évfordulóján felesége azt írta, a családapa és férj hiányát csak megszokni és elfogadni lehet.

Szívszorító üzenet

„Két éve a feje tetejére állt a világunk, de köszönjük jól vagyunk, gyógyulunk! A hiányodat csak megszokni lehet és elfogadni, de az erődet itt hagytad velünk, így minden menni fog!” – írta közösségi oldalán férje halálának 2. évfordulóján Epres Panni. A posztját itt nézheted meg.

Súlyos beteg volt

Benedek Tibor 48 éves korában, 2020. június 18-án hunyt el hosszú, gyógyíthatatlan betegségben. A háromszoros olimpiai bajnok súlyos betegen sem szakított a sporttal. Edzőként dolgozott, halála előtt nemsokkal vonult vissza. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Egy ország gyászolja

A vízilabda legendát mai napig felesége, Epres Panni, illetve gyermekei, a 2007-ben született Mór és a 2009-ben született Barka, és az első házasságából született Ginevra mellett az egész ország gyászolja. 

A világ egyik legjobbja volt

Benedek Tibor a világ egyik legjobb balkezes vízilabdázója volt, 2000-ben, 2004-ben és 2008-ban is nyert olimpiai bajnoki címet. 2003-ban világbajnok lett Barcelonában, tíz év múlva ugyancsak a katalán városban lett újra vb-győztes, de akkor már a válogatott szövetségi kapitányaként.

A kezét fogták

Benedek Tibor állapota egy júniusi éjszaka fordult rosszra. A családot késő éjszaka értesítették a Korányi kórházból, ahol egy hete feküdt, hogy baj van. A betegágyhoz a vízilabdázó felesége, Epres Panni és Tibor édesanyja sietett. A kezét fogták. Így aludt el csendben, a szerettei körében. 

Kossuth-díjat kívánt édesapjának

Édesapja, Benedek Miklós színész egyszer ezt mondta róla: “Tibor gyönyörűt mondott nekem: “Annyit gondolkodtam, apu, hogy mit kívánjak jobban, olimpiai bajnok legyek, mint szövetségi kapitány, vagy te megkapd a Kossuth-díjat. Inkább azt szerettem volna, hogy te megkapd a Kossuth-díjat.” Így köszöntött fel engem, ezzel a mondattal.”

„De hát megtörtént”

„A lelkem az dolgozik nagyon… Soha nem gondoltam volna, hogy ez megtörténik. Soha! De hát megtörtént, és ezzel élni kell, tovább élni” – mondta Benedek Miklós idén márciusban a Klubrádió műsorában.

Minden ugyanaz, mint Tibornál

A színész unokájáról, Benedek Tibor fiáról is beszélt. „Van egy képem az unokámról, most nyolcadikos,  de már magasságban engem is túltesz, sőt az anyján is, aki nem alacsony. És egy az egyben a Tibor! Ugyanúgy vízilabdázik, ugyanúgy imádja a vízilabdát, ugyanaz a köpeny van rajta, ugyanaz a haja, ugyanaz a mosolya, ugyanaz a komolyság van a szemében, egy az egyben. Döbbenetes!”

Az élete volt a vízilabda

„Az én fiam is életét és vérét adta a saját szakmájában, és amikor nem sikerült a válogatottsági munkája, akkor sokan megkérdőjelezték, azt mondták, nem ért hozzá. Én nem értek semmit a szövetségi kapitánysághoz, csak az ő arcát látom magam előtt, de valószínűleg szintén nagyon meg lett bántva” – mondta a színész.

Kiemelt kép: Epres Panni és Benedek Tibor