Gondos kutyatartóként teljesen természetes, hogy kedvencünk táplálására kellő figyelmet fordítunk. Ehhez hozzátartozik a számára optimális kutyatáp kiválasztása, mely során más-más szempontok figyelembevétele javasolt. 

A megfelelő állateledel ismérvei 

A Grandopet.hu kutyatáp kínálata bőséges opciót nyújt magas minőségű eledelek, prémium tápok és speciális igényű állatoknak fejlesztett termékek esetén is. A széles választéknak köszönhetően az érzékeny gyomrú vagy allergiás kutyusok számára is könnyen megtalálhatjuk a legideálisabb száraztápot. 

A választás során különféle szempontok irányadóak annak függvényében, hogy milyen fajta, mekkora testtömegű, milyen korú és aktivitású ebről van szó. Szintén alapvető, hogy megbízható helyről történjen a beszerzés. A legtöbben nagyobb bizalommal vannak egy ismert márka termékei iránt, melynek több éves tapasztalat és sokrétű szaktudás is a birtokában van. Ugyanakkor nem egyedül a márka a mérvadó a kiválasztás folyamatában.

Lényeges, hogy kedvencünk életkorának megfelelően válasszunk, hiszen mások az igényei egy aktív, fejlődő kölyökkutyának és egy idősebb, kevésbé mozgékony kedvencnek. A junior és senior tápok elterjedésével sokkal specifikusabban táplálhatjuk állatunkat, sőt folyamatosan bővül a különlegesebb igényekkel rendelkező ebek számára fejlesztett eledelek köre is. 

Amennyiben egészségügyi problémák is fennállnak, mindenképpen javasolt az állatorvossal konzultálni, így az aktuális állapothoz mérten még optimálisabb táplálást biztosíthatunk. 

Miben más egy prémium kutyatáp? 

Ezeket az eledeleket komoly szaktudással rendelkező szakértői gárda fejleszti, vagyis állatorvosok, táplálkozási szakértők lelkiismeretes munkájának gyümölcsei. A tápok alkotóelemei ellenőrzött gazdaságból valók, az alapanyagok beszerzése szintén szigorú körülmények között, gondosan történik. 

A termékek csomagolásán feltüntetett összetevők alapján egyszerűen tájékozódhatunk, tekintve, hogy kötelező tételesen felsorolni az összes komponenst. A prémium eledelek ismérve, hogy tápanyagokban gazdagok, valamint az ásványi anyagok, nyomelemek olyan arányban vannak bennük jelen, amely a legideálisabb a kedvencek szükségletének fedezésére. Általában rizs is található bennük, ennek jelentősége pedig, hogy az egyik legjobban emészthető gabonának számít kutyáknál, amit érdemes kihasználni a táplálásuk során.

A száraztáp kiválasztása felelős gazdiként

A kutyánk fajtáját, testtömegét, korát, aktivitását egyaránt fontos átgondolni, hiszen nem egyforma az igénye egy aktív kölyöknek, egy nagy teherbírású munkakutyának és egy idősödő, többet pihenő senior ebnek. Tekintettel kell lennünk a kutyus fizikumára, meglévő érzékenységére, egészségügyi problémáira egyaránt. 

Minél alaposabban ismerjük állatunkat és fizikai állapotát, annál könnyebb a legmegfelelőbb kutyatáp kiválasztása. Szerencsére a bőséges termékpaletta lehetőséget teremt minderre. 

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.