dr. Merkely Béla a Semmelweis egyetem rektorát beoltották az orosz Szputnyik V vakcinával a mai napon. Merkelyt négy másik orvoskollégájával együtt oltották be a a Külső Klinikai Tömbben létrehozott oltóponton.

Biztonságos

A rektor és kollégái szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy az oltások biztonságosak – írják a Semmelweis hivatalos oldalán.  A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Merkely doktort a Szputnyik V vakcinával oltották be /Fotó, dr. Merkely Béla, Facebook

Megszűnt a vírus terjedése

Az intézményben a dolgozók 96,6 százalékát beoltották, így lényegében a fertőzés terjedése megszűnt. 3 egészségügyi dolgozó van, akik koronavírus miatt vannak távol és még nem kaptak oltást.

Így kapta meg Merkely doktor az oltást:

Dr. Szabó Attila klinikai rektorhelyettes oltotta be /Fotó: dr. Merkely Béla, Facebook

Őket oltották még be

Merkely mellett négy másik orvost oltottak be: dr. Hartyánszky István, a Városmajori Szív- és Érsebészeti Klinika szívsebészeti profilvezetőjét, dr. Csósza Györgyi, a Pulmonológiai Klinika kardiológusát, dr. Tóth Szabolcs, a Transzplantációs és Sebészeti Klinika orvosát és dr. Orbán Vince, az Orvosi Képalkotó Klinika radiológusát.

EZ IS ÉRDEKELHET!

Merkely Béla szerint már legalább négymillió magyar volt koronavírusos

Merkely is átesett a koronavíruson

A LikeNews is megírta, hogy tavaly novemberben a rektor is átesett a koronavírus-fertőzésen. Főleg vitaminokkal kezelte magát Merkely Béla, miután megbetegedett. Vérhígító terápiát is alkalmazott és ágyban maradt.

Enyhe tünetekre számított

Kezdetben azt hitte, hogy könnyű lefolyású lesz a betegsége, enyhe hőemelkedése volt torokkaparással, a harmadik napon nagy fájdalmai lettek, legyengült és belázasodott – mondta a koronavíruson átesett Merkely Béla az ATV-ben korábban.

Vitaminokkal kezelte magát

A professzor otthonában saját magát kezelte, de kollégái is számos tanáccsal ellátták. Elsősorban a vitaminokra helyezte a hangsúlyt, C és D vitamint szedett, valamint a perifériás idegrendszert érintő fájdalmai miatt B vitamint is, ezen kívül vérhígító terápiát alkalmazott, és ágyban maradt.

FRISS! Ezt mondták a brit kutatók a fertőzés elterjedtségéről

Oxigénmérő

A Semmelweis Egyetem rektora a műsorban ajánlott még egy pár ezer forintért beszerezhető, az ujjunkra csiptethető oxigémmérő eszközt (pulzoximéter), amivel le lehet mérni, mennyi az oxigén szaturációnk. „Ha ez kilencven százalék felett van, akkor nagy valószínűséggel nagy baj nincsen” –mondta a professzor.  A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Merkely Béla, Echo TV