Kiégett egy ház Fejér megyében. A lángoló épületben aludt egy 13 éves kislányt, akit egy járókelő emelt ki az ablakon. A családnak mindene odaveszett.

Kigyulladt egy ház

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy családi ház kedden reggel a Fejér megyei Pázmándon a Szabadság utcában. A tűz keletkezésekor egy 13 éves kislány, Enikő tartózkodott otthon, aki éppen aludt.

A kislány kutyaugatásra ébredt

A kislány arra riadt, hogy a kutyák hangosan ugatnak a szobájában. Amikor az ágyban felült, akkor vette észre a hatalmas füstöt és a lángokat. Próbált menekülni a bejárati ajtón keresztül, azonban már ott is fel csaptak a lángok.

Az ablakon keresztül emelte ki egy járókelő a kislányt

Visszafutott a szobába, ekkor vette észre az utcán egy éppen dolgozni igyekvő férfi, hogy valaki van a szobába az ablaknál. Azonnal az ablakhoz sietett, majd megkérte a kislányt, hogy nyissa ki. Ezután letépték a szúnyoghálót és az ablakon keresztül emelte ki Enikőt az akkor már teljes egészében lángoló házból.

A kiskutyákat is kimentették

A kislány csak rémülten zokogott, miközben a megmentője a házban maradt két kiskutyáért is visszaugrott, akik közül az egyik hirtelen kiugrott a másikat pedig szintén az ablakon keresztül mentett ki.

Az édesanya elájult ijedtében

Az édesanya éppen dolgozott amikor hívták, hogy ég a házuk. A nő olyan rosszul lett hogy elájult, segítségére a kollégái siettek.

„Az volt a legrosszabb, hogy nem tudtam mi van a lányommal. Az első telefon arról szólt, hogy lángokban áll a ház, utána pedig, hogy Enikő nem tud kimenni a házból, ekkor lettem rosszul, a többire nem emlékszem” – mondta a deltahirek.hu-nak Sziládiné Deli Gabriella.

Lakhatatlan lett a ház

Miután magához tért, azonnal autóba ült és hazavitték. Ezzel egy időben a lány testvére is értesült a borzalomról, aki éppen Budapest felé tartott munkába. A tüzet végül a székesfehérvári hivatásos és a pázmándi önkéntes tűzoltók hat vízsugárral oltották el, két gázpalackot is kivittek, de az épület így is lakhatatlanná vált – írja a Kékvillogó.

Mindenük odaveszett

A családi házban két szülő és két gyermek élt, most mindannyian rokonoknál helyezkedtek el. Elsődleges információk szerint a tűz elektromos hiba miatt keletkezett.<

A 13 éves Enikőnek a számítógépe, a tanszerei, valamint a család összes ruhája a tűz martalékává vált vagy az oltás következtében elázott. Gabriella könnyek közt elmondta, a ház még hitellel terhelt és sajnos nem volt rajta biztosítás sem.

Jól jön a segítség

A családnak most rövid időn belül gyors segítségre van szüksége. Tetőanyagra, lakberendezési tárgyakra, bútorokra tanszerekre esetleg számítógépre, ruházatra és élelmiszerre is szükségük lenne, de anyagi segítséget is szívesen fogadnak.

Aki szeretne a családnak segíteni rajtunk keresztül, vagy közvetlenül a család elérhetőségein teheti meg: Sziládiné Deli Gabriella, OTP Bank: 11773360-00483539 További elérhetőséget a [email protected] címre küldött e-mailben tudunk adni.

Kiemelt és belső kép: a leégett ingatlan – Forrás: deltahirek.hu/Ács Krisztián; Katasztrófavédelem