Április vége az egynyári virágok ültetési időszaka. Ahogy megjön a jó idő, az ember a szabadba vágyik, és örömmel veti magát a kertészkedésbe. Most az egynyári virágok ültetésének ideje érkezett el.

Rengeteg gyönyörű egynyári virágból lehet válogatni és összehozni akár egy letisztult, egységes, vagy akár egy zabolátlanul tarka kertet, teraszt vagy éppen erkélyt. Most ültetendő egynyári virág a sárgás-vöröses színben díszelgő büdöske, a petúnia, és a kerti borágó is.

Ezeket a virágokat most ültesd el

Sorra vesszük, melyek azok a virágok, melyeket április végén kell elültetni, és nyárra csodás virágokkal gyönyörködtethetnek, illetve hogyan kell eljárni, hogy ezek szépen nőjenek és virágozzanak – írja a Femina.hu.

Petúnia

Piros, rózsaszín, lila – bármilyen is, a csüngő vagy fekvő szárú növény magjait a kora tavaszi időszakban kell elvetni, és vékony földréteggel fedni. A petúnia bő locsolást igényel, és ajánlott a heti egy műtrágyázás, ha van mód rá. A száraz levelektől és magoktól mindig meg kell szabadítani.

Kerti borágó

A különleges virágzatú, kellemes illatú kerti borágó 40-70 centiméterre nő, így látványos dísze lehet a kertnek. Az élénk kék virág magját ültesd napos helyre, jó vízáteresztő és tápanyagban közepesen dús földbe. Fontos, hogy rendszeresen öntözd, viszont nem szabad túlzásba vinni a locsolást, mert a sok víz árthat a növénynek.

Mexikói csodahajnalka

Piros, sárga és narancs színekben pompázik fűzéres virágja. Ültesd napos, félárnyékos helyre a kúszónövényt, jó vízáteresztő talajba. Mivel sok vizet igényel, gondoskodj bőséges locsolásáról. A mexikói csodahajnalka egyedi szépségű növény lehet a kertben, de mielőtt elültetnéd, kisgyerekes szülőként és gazdiként vedd figyelembe, hogy magja mérgező.

Büdöske

Más néven bársonyka. A fészkesvirágúakhoz sorolható növény nagy előnye, hogy távol tartja a fonalférgeket. Többféle árnyalatú, piros és sárga virágzatú, alacsonyabb és magasabb fajtái is vannak. Az apró magokat tavasz elején kell elültetni, a kikelt palántákat majd májusban kiültetni. 

Ragadj hát ásót, gereblyét, fogd a locsolót, és szépítsd meg kerted: ha most teleülteted szebbnél szebb virágokkal, nyárra már dúsan virágzó ágyásodban gyönyörködhetsz. Ha van kedved, ültess még szalviát, oroszlánszájat vagy citromfüvet is, ezek ugyancsak április végén ültetendő egynyári növények Bálint gazda szerint.

Kiemelt kép: Bálint gazda – Forrás: medosz.hu