Egy éven belül másodszor rabolták ki a Takarékbank egyik Pécsi fiókját a Komlói úton a város Budai vám elnevezésű részén. Kedden délután fél négy előtt pár perccel egy szájmaszkos férfi tért be pénzt követelve.

A baranyai megyeszékhely keleti külvárosában lévő takarékszövetkezeti fiókba délután három óra után szájmaszkkal az arcán ment be a férfi közölve, hogy fegyver van nála és pénzt követelt. Miután megkapta a pénzt, elmenekült a helyszínről.

Tucatnyi rendőrautó zárta le a Komlói út elején található takarékszövetkezet környékét, miután kiderült, hogy kirabolták a bankfiókot. A zsaruk nagy erőkkel vonultak a 48-as tér irányából a hatoson a Budai vámhoz 15.50-kor. Az egész épület körbe volt kordonozva, óriási volt a rendőri készültség. A tanúkihallgatás este is tartott – írja a bama.hu.

Az egyenruhások a környező házak mentén is kutakodnak, a bankfióktól 200-300 méterre kutyás rendőrök vizsgálják a nyomokat a Komlói úton a bankfiókkal ellentétes oldalon. A házak mögött az ebek szaglásztak.

A rendőrség közleménye szerint egy férfi május 12-én 15 óra 20 perc körüli időben Pécsett, a Komlói úton szájmaszkkal az arcán bement egy pénzintézetbe, majd közölte, hogy fegyver van nála és pénzt követel. Miután megkapta a pénzt, elmenekült a helyszínről. Az eset során nem sérült meg senki. Az elkövető felkutatása folyamatban van. Az alábbi képen látható gyanúsítottat keresik.

Kiemelt kép: Helyszíni felvétel – Forrás: MTI/Soós Tamás