Bepiált és a mentőkre támadt egy férfi, majd megfenyegget a kórház biztonsági őrét, derül ki az Országos Mentőszolgálat posztjából.

Garázdaság és közfeladatot ellátó személy elleni erőszak kísérlete miatt emeltek vádat

A Sárvári Járási Ügyészség más bűncselekmények mellett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak kísérlete és garázdaság miatt is vádat emelt az ellen a férfi ellen, aki rátámadt a mentőápolóra épp egy éve decemberben. A vádirat szerint a vádlott édesanyja kihívta a mentőket a súlyosan ittas vádlotthoz.

FRISS! Akkor most tisztázzuk, hogy a kertben lehet-e idén petárdázni vagy tűzijátékot fellőni – Itt a rendelet a szilveszteri tiltásokról

Ordibálni kezdett, majd ököllel próbálta megütni a mentőápolót

A vádlott ordibálni kezdett a mentőkocsiban, kicsatolta magát az ülésből, majd a több milliós műszereket ütlegelte, végül kétszer is megpróbálta ököllel megütni a mentőápolót, aki elhajolt az ütések elől, és lefogta a vádlottat.

Megöléssel fenyegette a biztonsági őrt

Az agresszív férfi a kórházhoz érve sem hagyott fel az erőszakos magatartással, kiabált és szidott mindenkit, a biztonsági őrt megöléssel fenyegette, majd belerúgott a kórház ajtajába. A vádlott végül megindult a biztonsági őr felé, azonban a kiérkező rendőrök megbilincselték.A Sárvári Járási Ügyészség most végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a rovott múltú vádlottal szemben, derül ki az OMSZ posztjából.

Nem ez az első ilyen eset

A KékVillogó számolt be róla még augusztusban, hogy mentősökre támadt egy férfi Budapesten, a Thököly úton.

Meg akarták vizsgálni

A Thököly úton fekvő férfit épp vizsgálni kezdték volna a kiérkező mentősök, amikor a „beteg” ütni, rúgni kezdte őket, sőt, az esetkocsi ajtaját is megrugdosta. 

Rendőrt hívtak rá

Az őrjöngő férfira a mentősök rendőröket hívtak, akik a helyszínen elfogták a dulakodót.

Rengeteget ivott

A 34 éves férfit a rendőrök elfogták és kihallgatták. Azt mondta, hogy annyira sok alkoholt fogyasztott, hogy semmire sem emlékszik.

Kiemelt kép: Illusztráció