Rácsapott egy türelmetlen hívő kezére Ferenc pápa, amikor misére érkezett a római Szent Péter-bazilikához. A videón látszik, hogy a pápa kicsit bepöccent, aztán megbánta a tettét. A videót a cikkünk alján lehet megnézni.

A jelenet a Vatikánban történt a Szent Péter-bazilika előtti téren. A mise előtt a pápa kiment a hívekhez. Sok-sok emberrel kezet fogott, áldásokat osztott, aztán mennie kellett tovább.

Egy ázsiai származású nő nagyon várta, hogy a pápa hozzá is odalépjen, de pont előtte hagyta abba a pápa a hívekkel való találkozást.

Az asszony belekapaszkodott a pápa kezébe és magához rántotta. Annyira hirtelen történt mindez, hogy a biztonságiak sem tudtak mit tenni.

Ferenc pápa láthatóan bepöccent, mert rácsapott a nő kezére, aztán magában dönnyögve továbbállt.

A pápa is csak ember, néha még őt is elsodorják az indulatai. A pápa ezt követően az újévi beszédében a nők elleni erőszak elítéléséről szólt.

A katolikus egyház feje saját magát sem kímélte, és bocsánatot kért, hogy rossz példát mutatott, amikor rácsapott az őt megragadó nő kezére.

Az eset december 31-én történt, a videót pillanatok alatt több mint másfélmillióan nézték meg. Nem mindennapi látvány, ahogy a pápa bepöccen.

Kiemelt kép: részlet a videóból