Elégedetlen a győri focisták teljesítményével a polgármester, ezért megvonta a csapattól az anyagi támogatást. Közben a csurgói kézilabdacsapat játékosai sem kapnak fizetést, mert a klub vezetői szerint minősíthetetlenül teljesítenek.

Nem ad pénzt a győri focistáknak a polgármester

Lemondott a Győri ETO futballcsapatának elnöke, Mányi József miután Győr polgármestere, Dézsi Csaba András megvonta a város támogatását a klubtól. 

Dézsi egy zártkörű beszélgetésen mondta Mányinak, hogy a másodosztályú csapat teljesítménye nem érdemel 290 millió forintos támogatást a várostól. 

A polgármester később azt írta: „Ezt a lelketlen, szívtelen, munkának nem nevezhető teljesítményt nem vagyok hajlandó pénzzel honorálni.  Ha ezt munkának nevezném, amit a győri ETO színeiben futballozó emberek manapság produkálnak a pályán, az sértő lenne azokra a győri dolgozó emberekre, akik munkával keresik meg nap mint nap a kenyerüket.” Mányi József erre reagálva jelentette be lemondását a klub honlapján.  

Csurgón a kézilabdások nem kapnak fizetést

A férfi kézilabda NB I-ben szereplő Csurgói KK vezetősége befagyasztotta a fizetéseket, miután a csapat pénteken 24-22-re kikapott a sereghajtó Váci KSE otthonában.

„A teljesítményünkre nehéz olyan jelzőt találni, amely elbírja a nyomdafestéket. A pályára lépett játékosok, illetve azok nagy része szégyenletes játékot mutatott, amely mellett nem mehetünk el szó nélkül” – írta közleményében a Somogyi megyei klub.

A vezetőség már közvetlenül a mérkőzés után, az öltözőben közölte, hogy határozatlan időre felfüggeszti mind a bérek, mind a korábban megszerzett prémiumok kifizetését, amely már a játékosok és a szakmai stáb tagjainak februári fizetésére is vonatkozik.

Kiemelt kép: győri ETO játékosai – Forrás: eto.tv