Egy esküvőn vett részt egy koronavírusos beteg Tolna megyében, ezt követően az egész vendégsereg házi karanténba került.

A dologban természetesen az étterem tulajdonosa vétlen, és nem szeretné, ha a történtek miatt bármiféle hátrán érné- Elmondása szerint ők a járványhelyzettől függetlenül is mindig maximálisan ügyelnek a higiénáira: mindennapos dolog náluk a fertőtlenítőszeres felmosás, mosogatás, kilincstisztítás. Nem tehet arról, hogy valaki Németországból hazatért a testvére lakodalmára és később kiderült, vírushordozó – számolt be az eseményekről a TEOL.

A tolnai vezető háziorvos, dr. Barna Györgyi is értesült az eseményekről, aki elmondta, hogy hozzá két kontakt tartozik, ismeretei szerint pedig a rendezvény végére minden vendég házi karanténba került.

Vélhetően a fertőzött rokon, akit teszteltek, még nem volt az eredmény birtokában, amikor elment az esküvőre. A többieket egyelőre nem tesztelik. Ha valaki tüneteket észlel, meg fogják vizsgálni, ha nincs probléma, akkor két hét múlva feloldják a karantént. Mindenesetre a járványról még nem lehet múlt időben beszélni.

Kiemelt kép: Illusztráció