A házas emberek boldogabbak

A házasság megvéd minket a boldogtalanságtól, állítják a legfrissebb kutatások. Minden család a saját egyéni érzésvilágában közvetíti tagjainak a boldogságot. Ez az egyedi boldogságra való képesség, a kutatások szerint jóval alacsonyabb a gyermektelen és/vagy elvált családoknál. Párban lenni, családban lenni, viszont minden szempontból pozitív kihatással van mindennapjainkra, élettanilag is.

A boldog emberek elégedettebbek a munkájukkal

A boldog emberek pozitívabban látják jelenüket, ez az érzés megteremti azt, hogy szélesebb persepktívában tekintsenek rá lehetőségeikre. A boldog emberek könnyebben elérik céljaikat, hiszen az élettől kapott feladatokra azonnal megoldásokat keresnek kifogások helyett. Így nem csoda, hogy a boldog emberek elégedettebbek munkájukkal és sikeresebben teljesítik az elvárásokat.

Az emberek boldogabbak reggelente

Kutatások bizonyítják, napunk legboldogabb pillanata az ébredés utáni időszak, amit még ágyban nyújtózva töltünk el. Kutatók kimutatták, ez a boldogság pillanat összefüggésben van relaxáltságunkkal, és a reggeli napfénnyel. Aki tudatosan gyakorolja a pozitív gondolkodást ébredés után, annak garantáltan boldogabb lesz a napja is.

3 / 4 oldal