A Samsungtól kapott tájékoztatás szerint bombariadó van a gyár területén, kiürítették a komplexumot, a rendőrség a helyszínen van.

Hétfőn 13 óra körül bombariadó volt a gödi Samsung gyárban. Megkezdték az épületkomplexum kiürítését, a rendőrség is a helyszínen van.

A gödi polgármester azt írt a Facebook oldalán, hogy a rendőrség már a helyszínen van. A gyár kiürítése folyamatban. Önkormányzat vezetése a helyén. Veszélyhelyzet jelenleg nincs. Folyamatosan itt tájékoztatják a lakosságot. A polgármester posztját a cikkünk alján lehet elolvasni.

Fejjel lefelé lógott a férfi

Legutóbb akkor írtunk a gödi Samsung gyárról itt a LikeNews.hu-n, amikor egy fejjel lefelé lógó férfit mentettek ki egy aknából a gyár területén. Kiderült, a koreai férfi a telefonjának köszönheti az életét. Akkor a társaság az RSC Rescue Alapítvány és a Magyar Mantrailing Alapítvány közreműködésével, a rendőrség irányítása mellett fésülte át a közel 80 ezer négyzetméternyi területet.

A koreai származású férfira végül, tulajdonképpen a véletlennek köszönhetően saját kollégái bukkantak rá, több száz méterre a munkaterülettől egy szűk, hat méter mély aknában. Az eltűnt munkás hollétét végül saját mobiltelefonja fedte fel, miután testvére, aki szintén az építkezésen dolgozik, másnap reggel rendületlenül hívta őt.

„Először azt hitték a kollégák, valaki biztos elhagyta a telefonját az építkezés közben, egy cseppet sem számítottak arra, hogy a csörgő mobil az eltűnt férfi zsebében lapul majd” – mesélte a gyár munkatársa. A szerencsétlenül járt munkás valószínűleg több száz métert araszolt befelé a két fal közötti sötét folyosón, amikor hirtelen a 80X30 centiméteres, 6 méter mély aknába zuhant, ráadásul fejjel lefelé. A férfit a váci tűzoltók hozták fel az aknából.

Kiemelt kép: gödi Samsung gyár – Forrás: google