Meghökkentő eset történt hétfő délután Biatorbágyon. Az M1-es autópálya mentén fekvő városban egy férfi II. világháborús bombát talált az udvarán, gondolt egyet és elvitte a polgárőröknek. Nem is gondolta mekkora baj lehet ebből.

A Biatorbágyi Polgárőrség hétfő délután arról számolt be a facebookos oldalán, hogy „1 órája II. világháborús „ajándékot” kapott a Polgárőrség – írja a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportál.

Mint írják: „délután egy biatorbágyi férfi a kerékpárjához kötözve behozott a Nagy utcai irodába egy II. világháborús bombát.”

A polgárőrök a bejegyzésben arra kérnek mindenkit, hogy aki kertépítés, kirándulás vagy egyéb más módon talál bármilyen olyan tárgyat, ami csak kicsit is emlékeztet egy bombára, ne lépjen elő szakértőnek, ne piszkálja, ne mozgassa, és ne helyezze „biztonsága”.

Már azzal bűncselekményt követhet el a megtaláló, ha arrébb viszi, mivel nem csak magát, hanem a környezetét is életveszélybe sodorja. Pár éve több tűzszerészt is megölt egy ilyen bomba, pedig ők jó szakembernek számítottak! – írják. Amennyiben bárki ilyet talál, azonnal a 112-es telefont kell hívni!

Budapest bombázásának során, Biatorbágy a II világháború alatt be-, és kirepülési zónába esett. A szövetséges repülők előszeretettel szabadultak meg a megmaradt bombaterheiktől a környéken. Ezen kívül az egyéb harcok miatt is sok háborús eszköz maradt a földekben, ezért még sokáig veszélyeztetve leszünk az ilyen háborús „emlékek” miatt – írják a polgárőrök.

Kiemelt kép: illusztráció