A sztárnak – sok másik hollywoodi színészhez hasonlóan – elege lett a díjat odaítélő szövetség etikátlan és korrupt gyakorlataiból, gondolt egy nagyot és tiltakozásul visszaadta az összes díját.

Tom Cruise visszaadja Golden Globe-jait, tiltakozásul a díjat odaítélő szervezet tagsága ellen – írta a The Guardian online kiadása. A LikeNews.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A filmsztár három Golden Globe-ot kapott, a drámai alkotásban nyújtott legjobb főszereplőnek járó elismerést a Született július 4-énért és a Jerry Maguire – A nagy hátraarcért, a Magnóliában pedig a legjobb mellékszereplő eljátszásáért tüntették ki.

A Golden Globe-díjakat odaítélő Hollywoodban akkreditált külföldi tudósítók szövetsége (HFPA) az utóbbi hónapokban bírálatok kereszttüzébe került “diszkriminatív gyakorlata” és etikai problémák miatt, köztük azért, mert ajándékokat fogadott el különböző iparági szereplőktől.

Cruise lépése előtt – többek között – Scarlett Johansson és Mark Ruffalo szólította fel az iparágat, hogy „álljon el” a Golden Globe-részvételtől, amíg lényegi változások nem történnek a HFPA-n belül.

Idén amiatt robbant a botrány, mert az egyik jelölt sorozat, a netflixes Emily Párizsban készítői 30 HFPA-tagot vittek el az Emily Párizsban forgatására, ahol egy ötcsillagos szállodában szállásolták el őket két estére.

A Netflix, az Amazon és a WarnerMedia bojkottot jelentett be a Golden Globe ellen, az NBC tévécsatorna pedig hétfőn azt közölte, hogy 2022-től nem közvetíti a díjátadót. A LikeNews.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Tom Cruise