Példátlanul szigorú óvintézkedések előzik meg az RTL Klub új showműsorát, az Álarcos énekest. Még a műsorvezető sem tudja, hogy kik vannak a maszkok alatt.

A vasárnap induló műsor egyik lényeges része, hogy 12 maszkba bújtatott híresség kilétét igyekszik leleplezni a műsorvezető Istenes Bence és a nyomozók, Csobot Adél, Dancsó Péter, Gáspár Laci és Sebestyén Balázs. Sem ők, sem a produkciójukat előadó játékosok nem tudják, melyik álarc kit rejt, arcukat csak a leleplezésükkor mutatják meg, amikor távoznak a show-ból. A műsor kreatív producere, Verebély Marcell a Blikknek elárulta, hogyan tartják titokban a versenyzők kilétét.

„Összesen nagyjából tizenöt fő tudja, hogy kik a versenyzők. A programigazgató, a kreatív igazgató, a gyártás, a producer, az asszisztens, a koreográfus, a zenei rendező, az öltöztető, valamint a főszerkesztő és én. A hírességek szigorú titoktartási szerződést írnak alá, és ha jól tudom, a legtöbben a barátaiknak sem mondták el, hogy benne vannak a műsorban” – magyarázta a kreatív producer.

Már-már az is kémfilmbe illő, ahogy a szereplők megérkeznek a forgatásra.

„ Az asszisztens egyeztet velük, hogy hol veszi fel őket az autó. Nem az otthonuknál vagy a munkahelyükön, hanem egy mindenkor változó helyszínen. Amikor a sofőr megérkezik, szemet eltakaró símaszkot ölt, így nem láthatja a sztárt, aki a kocsiban felvesz egy „Ne szólj hozzám” feliratú pulóvert, egy maszkot, valamint egy hologramos arctakarót. Ha kész, megérinti a sofőr vállát, ez a jel, hogy indulhatnak” – mesélte Verebély Marcell.

Az autóban sem szólhatnak egymáshoz, kivéve ha vészhelyzetbe kerülnek. A stúdiónál az asszisztens kíséri a játékost az öltözőjébe, ahonnan csak kísérettel jöhet ki, és a többi versenyzővel sem találkozhat.

„Nagyjából öt embernek van jogosultsága belépni a folyosókra, amikor a versenyzők ott vannak. Ha bármelyikük enni, inni szeretne vagy a mosdót használni, előregyártott kis kártyákon kommunikálhatnak az ajtajuk előtt ülő segítővel” – mondta Verebély.

A műsor egyik nyomozója, Gáspár Laci meglepődött, hogy énekesként nem ismeri fel a maszk alatti hírességeket.

„Azt hittem, van olyan jó a hallásom, hogy simán rájövök, éppen ki énekel, de így nekem is nehezen megy. Máshogy képzik a hangokat a versenyzők a maszk alatt, szóval nehéz rájönni, kit is látunk. Én már a nyomozással álmodom, olyan izgalmas!”– mondta a Blikknek Laci

Ma este 19 órakor startol a magyar televíziós legtitkosabb műsora az RTL klubon. Az első adásban hat sztár küzd meg egymással, egyikük búcsúzik a műsortól, és csak ezután fedi fel kilétét.

Kiemelt kép: Az Álarcos énekes nyomozói és műsorvezetője – Forrás: RTL klub