Borzalmas családi tragédiát fojtott magába évtizedekig Vitray Tamás. A legendás televíziós édesanyja azután vesztette életét, hogy 1944-ben Auschwitzba hurcolták.

73 évesen kereste fel édesanyját

Vitray édesanyját, Kertész Annát 34 évesen 1944. március 20-án hurcolták el Auschwitzba. A televíziós 73 éves volt, amikor rávette magát, hogy felkeresse a sírt, ahol édesanyja nyugszik.

A szép emlékeket akarta megőrizni

„Nem voltam kíváncsi… Mert én az anyámat úgy őriztem meg, kiskosztümben, kis kalapban. Egy pár hernyóselyem harisnyája volt… Ez nagyon fontos megkülönböztetés nem volt még nylon! És azt az anyát akartam megőrizni” – mondta Lutter Imrének,  a Sorok között Lutter Imrével című műsorban, amely szombaton este kerül adásba az ATV-n.

Imádta az édesanyját

„Szerelmes voltam belé” – mondta Vitray, akinek a hangja is elcsuklott, miközben az anyukája képét próbálta felidézni.

A neje vette rá az utazásra

A veterán tévést a felesége vette rá, hogy utazzanak el Auschwitzba, a haláltáborhoz.

Ez is érdekelhet:

Gyász: tragikus hirtelenséggel elhunyt az ismert magyar sportoló

Kiderült, mi történt Kertész Annával

Vitray az utazásakor kiderítette, hogy édesanyja három hónappal túlélte a haláltábort a felszabadítás után, ám a helyi kórházban elhunyt pontosan egy évvel az elhurcolása után 1945. március 20-án temették tömegsírba 500 másik emberrel együtt. Mindennap a hazatérésre készült – írja a Blikk.

Vitray a nagymamájával élt

A televíziós a háború kirobbanásakor a nagymamájával élt, az akkor 11 éves fiú Budapest menedékeiben bujkált. Elmondása szerint lehetséges, hogy fiatal korának köszönhető, hogy ép ésszel és lélekkel túlélte a háború borzalmait.

EZEK A LIKENEWS LEGFRISSEBB HÍREI

Kiemelt kép: Vitray Tamás – Forrás: LikeNews montázs