Halálos gázolás történet Pétfürdő és Berhida közt szombat kora este, a gyalogost elütő autós elhajtott a helyszínről – közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.

Egyszerűen továbbhajtott a gázoló

Aradi-Pogány Virág tájékoztatása szerint Pétfürdő és Berhida között szombat este öt óra után egy ismeretlen rendszámú autó eddig tisztázatlan körülmények között elütött egy gyalogost, majd továbbhajtott.

Keresik az autó sofőrjét

 A balesetben az elgázolt 64 éves férfi a helyszínen meghalt, a gázolót a rendőrök keresik.

Lezárták az érintett útszakaszt

A rendőrség a helyszíni szemle idejére teljes szélességében lezárta az útszakaszt, kerülni Ősi és Várpalota felé lehet – tette hozzá a szóvivő.

Autós üldözés volt Kecskeméten

A LikeNews is megírta, hogy egy sofőr Kecskemét belterületén jelentősen túllépte a megengedett legnagyobb sebességet, és nem állt meg a rendőri jelzés ellenére sem.

A rendőrök meg akarták állítani

Az autót a rendőrök meg akarták állítani, de a járművezető megállás nélkül továbbhajtott, ezért a járőrök – megkülönböztető fény- és hangjelzés együttes használatával – követni kezdték.

Menekülni kezdett, nekiment egy rendőrautónak is

Menekülés közben a sofőr több szabályt is megszegett: többek között átment a piros jelzésen és Lajosmizse felé haladva szándékosan nekiment egy rendőrautónak.

Többeket veszélyeztetett

A közlekedés más résztvevőit és az őt megállítani szándékozó rendőröket is veszélyeztette, ezért az autót több szolgálati személygépkocsival követték.

Végül fának ütközött

A férfi végül az 5211-es számú út Kunadacs és Kunszentmiklós közötti szakaszán letért az útról, és fának ütközött. A kocsiból kiugró járművezető támadólag lépett fel a felé közeledő rendőrrel szemben, aki ezért három figyelmeztető lövést adott le.

Lövések is dördültek

A szabályosan, levegőbe leadott lövések következtében senki nem sérült meg. A járműben utazó másik két személy gyalog akart továbbmenekülni. A jogszerű és szakszerű intézkedésnek köszönhetően a rendőrök mindhárom személyt elfogták.

Kiemelt kép: illusztráció