Nehéz napok elébe nézhetnek a frontérzékenyek, ugyanis a pénteki hidegfront szeles időt és lehűlést hozhat, ez pedig az arra érzékenyek szervezetét alaposan megviselheti. Mutatjuk, milyen idő várható március első hetének utolsó napjaiban.

Pára és ködfoltok

Csütörtökön a hajnali pára- és ködfoltok feloszlását követően ismét sok napsütésre van kilátás, említésre méltó csapadék továbbra sem várható. Elsősorban északon, északkeleten támadhat fel a délnyugati szél. Délután 13-18 fokot mérhetünk. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Lehűlés

Pénteken egy hidegfront hoz szeles időt és lehűlést. Napközben az ország déli felén még 9-14, az északin már csak 3-8 fok várható. Délelőtt észak felől többfelé számíthatunk csapadékra: az eső, záporok mellett északon havas eső, a hegyekben hó hullhat, írja az Időkép.

Így tör be pénteken a hideg

Havazhat is

A pénteken érkező erős hidegfront tehát a hegyekben akár havazást is produkálhat, a jelentős, több mint 10 fokos lehűlésről pedig már nem is. beszélve. A hideg levegő érkezését a csapadék mellett feltámadó északi-északnyugati szél kíséri, a Dunántúlon 50-60 km/órás lökések is lehetnek. EZ IS ÉRDEKELHET: Teljesen megbolondult az időjárás: a röpködő mínuszok után hihetetlen fordulat várható, mutatjuk!

Hideg idő

Hétvégén száraz, túlnyomóan napos, de hideg idő várható, éjjelente több helye csökkenhet -5 fok alá a hőmérséklet. Szombatra gyengül, mérséklődik a légmozgás, kevés felhő a keleti tájakon zavarhatja a napsütést, délután 3-8 fokot mérhetünk. NE HAGYD KI! Újabb földrengés rázta meg Horvátországot – Itt vannak a részletek

-10 fok is lehet

Éjjelente országszerte fagyni fog, a fagyzugos, szélcsendes völgyekben -10 fok közelébe hűlhet a levegő.

Napsütés

Vasárnap zavartalan lesz a napsütés, a délnyugati szél viszont többfelé feltámad. Délutánra 4-11 fokig emelkedik a hőmérséklet, nyugaton lesz melegebb. A jövő hét elején is marad még az évszakhoz képest hidegebb idő. WOW! Az űridőjárást kutathatják az ELTE csillagászai

 Időjárási helyzet Európában

Ciklonok és frontjaik csak Európa peremterületein, így a Skandináv-félsziget északi részei, valamint a Kelet-európai-síkság délkeleti tájai fölött alakítják az időjárást.

Ködfoltok

Másutt azonban egy hatalmas kiterjedésű anticiklon a meghatározó, területén a ködfoltok és rétegfelhőzet feloszlását követően döntően derült az ég. A legmagasabb nappali hőmérséklet a sok évi átlag körül vagy kevéssel fölötte alakul. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Freepik