A nyomtató szívének tekinthető tonerek, azaz festékpatronok világában meghatározó szereplőnek számít a dél-koreai Samsung és az amerikai HP is. Előbbi hazájában tartozik a legnagyobb ipari szereplők közé, utóbbi világszinten piacvezető. A gigacégek által készített termékek százmilliókhoz jutnak el napi rendszerességgel.

A három csillag bűvöletében

A Samsung ipari konglomerátumot 1938-ban alapították a dél-koreai Szöulban, az azóta eltelt több mint hetven év alatt a vállalat az ázsiai ország legnagyobb exportőrei közé küzdötte fel magát. A brand nevének jelentése három csillag, amelyből a hármas szám a hatalmasság megfelelője a helyi kultúrában, míg a csillag a végtelenségre utal. Egy 2019-es adat szerint 287 ezernél is több alkalmazottat foglalkoztatnak, a cégen belül pedig zászlóshajónak számítanak a nyomtatók, valamint az azokhoz illő tonerek.

Samsung toner egyet jelent a minőséggel, remek kiegészítő az otthoni és az irodai nyomtatás során. Az eszköz az eredeti és az utángyártott változatban is megbízható, kiemelkedő nyomtatási minőséget garantál. A lézernyomtatók piacán mozog a leginkább otthonosan a márka: ezek előnye, hogy költséghatékony az üzemeltetésük, gyorsak és csendesek, eközben a nagy kapacitással is elbírnak. Ár-érték arányban a legtöbb teszt szerint jobbak, mint a tintasugaras társaik, még akkor is, ha a beszerzési áruk magasabb. Elsősorban akkor ajánlott a lézernyomtató beszerzése, ha nap mint nap használják azt, és havi szinten több száz, akár ezer oldalt is nyomtatnak vele.

Újraértelmezett világmárka a nyomtatásban

A HP érdekes változáson ment át 2015-ben, ez a két betű ugyanis már nem a Hewlett-Packard rövidítése. Az 1939-ben alapított amerikai gigacég öt éve alakította át a felépítését, a számítógépekkel és nyomtatókkal foglalkozó üzletág azóta a HP Inc. nevet viseli. Persze ettől még a termékeik, például a HP toner ugyanazt a minőséget képviselik, amely miatt egy időben a világ legnagyobb IT-vállalataként tartották számon a brandet.

A multinacionális információtechnológiai vállalat székhelye Palo Altóban található, innen terítik be a világot termékeikkel. A tintasugaras és a lézeres nyomtatók piacán is otthonosan mozognak, mindkét megoldásból bőséges választékot kínálnak. A választáshoz érdemes átgondolni, mire lesz használva az adott nyomtató, majd az igényekhez megkeresni a lehető legjobb megoldást.

A fotó forrása: FabrikaSimf / Shutterstock.com

Támogatott tartalom. Ha ön is szeretne ilyent, Magyarország egyik leggyorsabban fejlődő hírportálján, akkor kattintson ide!