Egy hónapra letartóztatta a bíróság H. G.-t, aki ellen szexuális erőszak gyanúja miatt indult eljárás. A beol.hu azt írja, a Békés megyei Kunágota református lelkészéről van szó. Az egyház a férfit január 9-én felfüggesztette.

A beol.hu olvasói jelezték, hogy szilveszterkor sok rendőr volt Kunágotán, amiről megkérdezték a rendőrséget is. Onnan azt a választ kapták: “december 31-én a nevelése alatt álló, tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntett gyanúja miatt kihallgattak és őrizetbe vettek egy 58 éves kunágotai férfit”. Az őrizetbe vett személyről bővebb tájékoztatást nem adott a rendőrség, a lap információi arról szóltak, hogy a település református lelkészét állították elő a rendőrök.

„A Békési Egyházmegye Elnöksége az ügy súlyosságára tekintettel H. G. lelkész ellen január 8-án fegyelmi eljárást indított, s ezzel egyidejűleg január 9-ével felfüggesztette a lelkészi szolgálatok végzése alól.  Ha és amennyiben ártatlansága a rendőrségi vizsgálat során bebizonyosodik, úgy az ellene indított eljárást megszüntetjük és a lelkészi szolgálatba visszahelyezzük. Ha azonban a bűnössége bizonyítást nyer, úgy a fegyelmi eljárást lefolytatjuk ellene. A felfüggesztés ideje alatt a környékbeli lelkészek látják el a helyettesítési szolgálatokat” – írta közleményében a református egyház.

A Gyulai Törvényszéktől a Beol.hu megtudta, a bíróság pénteken véglegessé vált végzésével elrendelte H. G. letartóztatását egy hónapra. “Az indok, hogy a másodfokú bíróság álláspontja szerint az eljárás jelen szakában kizárólag a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelésével biztosítható, hogy a gyanúsított a bizonyítási eljárást – különösen a tanúk befolyásolásával – ne nehezítse, vagy akadályozza” – írják.

Kiemelt kép: korábbi eset miatti helyszínelés Kunágotán – Forrás: police.hu