Az egyik sértett 2018 végén egy társkereső oldalon ismerkedett meg a férfival, akivel szexuális kapcsolatot létesített.

Fenyegetés

A férfi idén február 6-án Viber alkalmazáson keresztül közölte vele, hogy ha nem utal neki pénzt, akkor beszámol a nő férjének és gyermekének a korábbi kapcsolatról. 

Ezek most a LikeNews legfrissebb hírei

Azt állította felvette az aktust

Valótlanul azt állította, hogy az aktusról videót készített és ezt is átküldi a férjének. A nő a többrendbeli fenyegetés hatására összesen 200 ezer forintot utalt át a vádlottnak, mielőtt feljelentést tett ellene.

Mást is csőbe akart húzni

A férfi 2019 decemberében tagja volt egy székesfehérvári albérletekkel foglalkozó Facebook-csoportnak, ahol másik sértettje keresett albérletet. 

FRISS: Hajmeresztő dolgokat tett az érdi zaklató az anyukával, még az óvodás gyermeket is megkörnyékezte

Pénzt követelt

Közvetítőként egy nem létező, de állítása szerint egy barátja tulajdonában lévő kiadó lakást ajánlott neki, amiről az internetről letöltött képeket küldött; 160 ezer forintot kért az albérlet április 15-ig történő fenntartásáért.

A nők végül utalt valamennyit

A nő az összeget sokallta, végül 20 ezer forintot utalt a vádlottnak. A lakás megtekintése rendre meghiúsult, a vádlott újabb összegeket kért például kaució címén. A nő egy 40 ezer forintos tételt még elutalt, de bizalmatlanná vált, és végül azt követően jelentette fel a férfit, hogy az a kérése ellenére nem adta vissza az addig elutalt összegeket.

Ítélet

Nem jogerősen egy év tíz hónap börtönbüntetésre ítélték a férfit – közölte a Tatabányai Járási Ügyészség. A zsarolás bűntette és csalás vétsége miatt előállított férfi ügyében a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Kiemelt kép: Illusztráció