950 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel  41 732 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 29 idős krónikus beteg, így az elhunytak száma 1052 főre emelkedett, 12 628-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 28 052 fő.

Az aktív fertőzöttek 33%-a, az elhunytak 43%-a, a gyógyultak 31%-a budapesti. 1555 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 167-en vannak lélegeztetőgépen.

Ezek a LikeNews legfrissebb hírei

Milák Kristóf is átesett a koronavírus-fertőzésen, nem lesz ott a rajton

Milák Kristóf is átesett a koronavírus-fertőzésen – hangzott el az M4 Sport csütörtök reggeli Sporthíradójában. A világbajnok úszó annyira legyengült, hogy hetek óta nem tudott edzeni, orvosa pedig csak hétfőn dönti el, hogy mikor kezdheti majd újra az edzéseket.    

A TeamIronban indult volna

Milák Kristóf így nem lehet ott a Nemzetközi Úszóliga (ISL) rajtján. A 200 méteres pillangóúszás világcsúcstartója Hosszú Katinka csapatában, a Team Ironban indult volna a pénteken a Duna Arénában kezdődő sorozatban.      

Lassan négy hete hagyja ki az edzéseket

„Lassan négy hete kénytelen kihagyni az edzéseket Kristóf, ez nem kevés idő, és még legalább egy hétig nem is állhat vissza a munkába, hiszen hétfőn következhetnek a kardiológiai és egyéb vizsgálatok, amelyeknek leghamarabb szerdán lehet meg az eredménye” – mondta edzője, Selmeci Attila a Nemzeti Sportnak.

További koronavírus hírek

György László: a foglalkoztatás a nyár végére elérte a tavalyi szintet

A foglalkoztatás mértéke augusztusra elérte a tavalyi szintet: több mint 4,5 millióan dolgoztak Magyarországon – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán.

Ennyi volt a munkanélküliség

György László a Központi Statisztikai Hivatal jelentését értékelve felhívta a figyelmet, 3,8 százalék volt a munkanélküliség, ami a harmadik legjobb adat az Európai Unióban.  Ugyanakkor augusztusban az ipari termelés volumene 2,1 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. A munkanaphatástól megtisztított adatok szerint a termelés ennél jóval kisebb mértékben, csak 0,2 százalékkal csökkent, azaz lényegében az egy évvel korábbi szinten maradt.    

Így értékelt

„A középtávon előttünk álló időszakról pedig azt mondhatjuk, hogy (…) Magyarország a tíz legjobb beruházási célpont között van, s közel négyezer milliárd forintnyi, a GDP-nk majdnem 10 százalékának megfelelő új beruházásról született döntés Magyarországon” – fogalmazott.   

Erre számít a kormány  

A kormány arra számít – mondta -, hogy az ipar a következő hónapokban is képes lesz a tavalyi szintet hozni a koronavírus-járvány ellenére.   Szólt arról is, a gazdaságvédelmi akcióterv során a kormány megvédte a munkahelyeket, sőt újakat hozott létre; most és a jövőben elsősorban az új munkahelyek létrehozására helyezik a hangsúlyt, illetve a beruházásösztönző támogatásokra.

Koronavírus a világban

A világon 38 441 934 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 1 091 439, a gyógyultaké pedig 26 596 369 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint csütörtök kora reggeli adatai szerint.

Donald Trump fia is koronás volt

Koronavírusos volt Donald Trump és a felesége is, nemrégiben pedig kiderült, hogy Trump 14 éves fiának is pozitív lett a tesztje. A hírt Melania Trump erősítette meg.

Ezt mondta a first lady

A first lady azt is közölte: „Barron már jól van”, az újabb vírustesztje már negatív. Melania Trump azt követően szólt a kisfiáról, hogy az iowai kampánykörútra induló Donald Trumpot a fiáról kérdezték az újságírók.     

Ezt tanácsolja

„Mindenkit arra bíztatok, hogy továbbra is a lehető legegészségesebb életet élje” – írta a mikroblogban a first lady. Kiegyensúlyozott táplálkozást, friss levegőt és vitaminokat javasolt, mert szerinte mindez hozzájárul a jó egészség megőrzéséhez.

Kiemelt kép: Donald Trump