Benedek Tibort az egész ország gyászolja, ám bármekkora is az együttérzés, csak a szűk családi kör vesz részt a temetésen.

A család lehetőséget biztosít arra, hogy a rajongók, volt sporttársak és a vízilabda fiatalabb generációja is elbúcsúzhasson a 47 évesen elhunyt legendától.

Az értesülések szerint már egyeztetnek egy nyilvános megemlékezésről, és már biztos, hogy a vírus miatt szabadtéri helyszínre esik a választás. Valószínűleg a Margitsziget és a Komjádi uszoda előtti parkolót választják a megemlékezés helyének – írja a Bors.

A nyilvánosan megrendezett búcsúztató után kerül sor a család zártkörű temetési ceremóniájára.

A családtagok fogták a kezét az utolsó pillanatban

Életének 48. évében, súlyos betegség után múlt csütörtök hajnalban hunyt el Benedek Tibor háromszoros olimpiai aranyérmes, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, a magyar férfi válogatott korábbi szövetségi kapitánya.

Benedek Tibor játékosként klub- és válogatott szinten is minden lehetséges nagy trófeát begyűjtött; a nemzeti csapattal a három ötkarikás győzelme mellett világ- és Európa-bajnoki címet, világkupa- és világliga-sikereket ünnepelhetett.

A családot késő éjszaka értesítették a Korányi Sándor utcai kórházból, ahol egy hete feküdt, hogy baj van. A betegágyhoz a vízilabdázó felesége, Epres Panni és Tibor édesanyja sietett. A kezét fogták. Így aludt el csendben, a szerettei körében.

Kiemelt kép: Benedek Tibor