Amikor a zsaruk a bandára törték a 7. kerületi laksás ajtaját, a dílerek az összes drogot a vécébe dobálták, de már nem volt idejük lehúzni. Nigériai és magyar állampolgárokból állt a banda, a saját szórakozóhelyükön árulta a kábítószert, ezt bezáratta a rendőrség. Egy másik műveleti egység a magyar dílereket kapta el a belvárosban, konkrétan hátra kötötték a sarkát az egyik jól öltözött fiúnak, aki mások mérgezésével, kábítószer eladásával kereste a pénzt – írja a Kékvillogó.hu hírportál.

Többhónapos nyomozás eredményeként térképezett fel egy főként külföldiekből álló drogterjesztő bandát a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Kábítószer Bűnözés Elleni Osztálya és a Budapesti Rendőr-főkapitányság 7. Kerületi Rendőrkapitánysága.

A megalapozott gyanú szerint a társaság külföldről beszerzett kokaint és marihuánát árult Budapesten, főleg az egyikük által üzemeltett szórakozóhelyen.

A Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozói mostanra gyűjtöttek össze annyi bizonyítékot, hogy szeptember 15-én délután egyszerre üthettek rajta a banda tagjain.

Egy nigériai és egy magyar állampolgárságú gyanúsítottat a 7. kerületben, az utcán fogták el a TEK műveleti egységének segítségével.

Két nigériai állampolgáron a Készenléti Rendőrség Bevetést Támogató Osztályával ütöttek rajta egy közeli lakásban.

A gyanúsítottak a kábítószert megpróbálták lehúzni a vécén, de a rendőrök gyorsabbak voltak, és megakadályozták.

Két további, menekülni próbáló gyanúsítottat szintén az utcán fogtak el a nyomozók. Az egyik férfi nigériai állampolgár, a másiknál hamis útlevél volt, az ő személyazonosságát még tisztázzák.

A dílerektől összesen mintegy 380 gramm kokaint, 2 kilogramm marihuánát, csaknem kétmillió forint készpénzt, valamint a kokain tömbösítéséhez használt prést foglaltak le. A kábítószerek feketepiaci értéke meghaladja a 14 millió forintot.

A rendőrség jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanújával vette őrizetbe a négy nigériai, a magyar és a még tisztázandó személyazonosságú külföldi férfit, akiknek letartóztatását a bíróság szeptember 18-án elrendelte. A kábítószerelosztóként használt szórakozóhelyet az önkormányzat bezáratta.

Képek forrása: police.hu